Κάποιος στην Κύπρο σκότωσε μια αλεπού και δέκα λαγούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένας τύπος αποφάσισε να φορέσει μία κουκούλα και παραλλαγή και να τραβήξει ένα βίντεο με 10 σκοτωμένους λαγούς και μία σκοτωμένη αλεπού. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι η αλεπού μπήκε στο ψυγείο και ότι αυτή είναι που σκότωσε τους λαγούς.

 


Article featured image
Article featured image

Το βίντεο (ευτυχώς) δεν αναπαράχθηκε στα social media, παρά μόνο κυκλοφόρησε από κινητό σε κινητό, -κυρίως- ατόμων που ασχολούνται με το κυνήγι. Άρχισε, μάλιστα, να διαδίδεται στα κινητά πριν την επίσημη έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου.

Το βίντεο (δυστυχώς) είναι πραγματικό και το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί κυκλοφορεί ανάμεσά μας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην μπορούν να κάνουν και πολλά, αφού ένα βίντεο ή μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπως λέει στη CITY ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, δεν αποτελούν τεκμήριο ενοχής, πόσο μάλλον δε, όταν τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών είναι καλυμμένα.

 

Γράφει ο Ανδρέας Κάτσιης

 






Οι σωστοί κυνηγοί δεν αναρτούν τα θηράματά τους στο Facebook, ούτε οπουδήποτε αλλού.








Η Υπηρεσία Θήρας, προσθέτει ο κύριος Αναγιωτός, προσπαθεί να περάσει τροποποίηση στη Bουλή η οποία θα καθιστά παράνομη την ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο ή άλλου υλικού, με πρωταγωνιστές σκοτωμένα θηράματα, στα social media, καθώς, όπως αναφέρει, τέτοιου είδους πράξεις προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου, ενώ είναι αποκρουστικές και ενοχλητικές για όποιον τις βλέπει, χωρίς μάλιστα να το επιλέγει.

 

«Οι σωστοί κυνηγοί δεν αναρτούν τα θηράματά τους στο Facebook, ούτε οπουδήποτε αλλού», ξεκαθαρίζουν μέλη της Ομοσπονδίας Κυνηγών Λεμεσού, αφού το βίντεο, όπως ακούγεται, προέρχεται από χωριό της επαρχίας Λεμεσού. «Αυτό μας προσβάλλει και μας θίγει, ενώ δημιουργεί μια πολύ λάθος εικόνα για το άθλημα. Ο συγκεκριμένος, που έκανε το βίντεο, δεν είναι κυνηγός, δεν ξέρουμε καν εάν έχει άδεια οπλοφορίας. Τον γνωρίζουμε, γνωρίζουμε και το ποιόν του, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα με τα δεδομένα ως έχουν».

«Έχουμε δει το βίντεο και φροντίσαμε να μάθουμε ποιος είναι. Η ύπαρξη του οπτικοακουστικού υλικού δεν αποτελούσε ενοχοποιητικό στοιχείο, γι’ αυτό έπρεπε να δράσουμε μεθοδικά για να βρούμε άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του. Διατάχθηκε έρευνα στο υποστατικό του, στο οποίο βρέθηκαν 5 ζωντανοί λαγοί, σιδεροπαγίδες και άλλα τεκμήρια τα οποία εξετάζονται και αν κριθούν παράνομα, ο εν λόγω κύριος θα έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Προς το παρόν βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης εξωδίκου και επιβολής προστίμου, για τα όσα παράνομα βρέθηκαν στο υποστατικό του», αναφέρει ο κος Αναγιωτός, προσέχοντας κάθε λέξη και κάθε φράση του, μη θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην έκβαση της υπόθεσης, η οποία φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρή.

Πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας, φρόντισε να μας επαναλάβει πως το συγκεκριμένο βίντεο όσο αποκρουστικό και να θεωρείται, με παράνομο περιεχόμενο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τεκμήριο ενοχής, καθώς ο πρωταγωνιστής μπορεί να ισχυριστεί διάφορα επιχειρήματα τα οποία κανείς δεν θα μπορεί να αντικρούσει, αφού δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις που να μπορούν να τον διαψεύσουν.

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι και αν υπάρχει λύση στην καθολική καταπολέμηση τέτοιων βάρβαρων φαινομένων, πέραν της αύξησης των ποινών και των ελέγχων για λαθροθηρία, ωστόσο σίγουρα δεν είναι λύση μια γενική απαξίωση του αθλήματος του κυνηγίου και το τσουβάλιασμα, όλων όσοι το ακολουθούν.

 

Για ευνόητους λόγους τροποποιήσαμε την εικόνα του βίντεο για να διαφυλάξουμε ότι δεν θα κυκλοφορήσουν οι απίστευτα αποκρουστικές εικόνες που προβάλλονται σε αυτό στα social media.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ