Το χάσαμε το halloumi πατριώτες

Οι παραλήψεις και οι προχειρότητες του Υπουργείου Εμπορίου, οδήγησαν στην απώλεια του εμπορικού σήματος του κυπριακού τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειου.

 


Article featured image
Article featured image

Εάν ζούσαμε σε ένα κανονικό κράτος, όπου οι κρατικές υπηρεσίες λειτουργούσαν και εκτός από το να διορθώνουν λάθη, όποτε και αν, προλάμβαναν και καταστάσεις, τότε όλη αυτή η ιστορία θα μας φαινόταν, όχι μόνο περίεργη, αλλά και εξοργιστική. Ίσως, μάλιστα, να αντιδρούσαμε κιόλας στην είδηση ότι πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο δικαιούνται να παράγουν τυρί χρησιμοποιώντας την εμπορική ονομασία χαλλούμι.

Ωστόσο, ζώντας καθημερινά σε ένα κράτος ανάλγητο, το οποίο δρα πάντα εκ των υστέρων και εκσφενδονίζει τα Mea Culpa με τόση ευκολία, το να διαβάζεις πως οι γκάφες και οι παραλείψεις του Υπουργείου Εμπορίου οδήγησαν στην απώλεια του εμπορικού σήματος της Δημοκρατίας για το χαλλούμι, στην ευρύτερη περιοχή του Ην. Βασιλείου, φαντάζει αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νέστορα Βασιλείου, για τις Τομές στα Γεγονότα, το Υπουργείο Εμπορίου αγνόησε όλες τις κλήσεις των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υπερασπιστεί το εμπορικό σήμα, κοινώς «έπαιξεν πελλόν», με αποτέλεσμα να χάσει το εμπορικό σήμα της Δημοκρατίας για το χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2017 οι John & Pascalis Limited αιτήθηκαν την ακύρωση ή την ανάκληση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Μάϊο του 2018, το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού είχε ακυρωθεί και το Υπουργείο Εμπορίου δεν είχε πάρει χαμπάρι.

Το Υπουργείο Εμπορίου αντέδρασε κατόπιν εορτής και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε, το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας είχε αναζητήσει το Υπουργείο Εμπορίου τρείς φορές προκειμένου να του παραθέσει έκθεση γεγονότων, ώστε να υπερασπιστεί το εμπορικό της σήμα.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα με την εταιρεία John & Pascalis Limited με έδρα τη Βρετανία να δικαιούται πλέον να παράγει και να διαθέτει στην αγορά το δικό της halloumi με απόφαση δικαστηρίου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για halloumi John & Pascalis



Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Sigmalive


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ