Ο Halil έγινε γκράφιτι στην Πράσινη Γραμμή

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει viral η υπόθεση του Τ/κ συμπατριώτη μας Halil Karapasaoglu, ο οποίος ως αντιρρησίας συνείδησης αρνείται να πληρώσει πρόστιμο στο στρατοδικείο των κατεχομένων και ενδέχεται να οδηγηθεί σε φυλάκιση.

 


Article featured image
Article featured image

Η υπόθεση αυτή για τον Halil και μερικούς άλλους φίλους του (και όχι μόνο) δεν προέκυψε τώρα, καθότι δέκα χρόνια πριν είχαν δημιουργήσει μια σχετική Πρωτοβουλία Πολιτών, αφού είχαν αποφασίσει να αρνηθούν να πληρώσουν πρόστιμο στο στρατοδικείο.

Εν αναμονή της έκβασης της υπόθεσης, ο graffiti artist CRS άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε στην παλιά πόλη, στην Πράσινη Γραμμή, το πορτραίτο του Halil.

 

Γράφει μάλιστα στη συνοδευτική λεζάντα του στο Facebook:

Ένας μέχρι χθες «ασήμαντος» άνθρωπος έχει διδάξει με τη στάση του και με την απόφαση που πήρε να μην πάρει όπλο στα χέρια του, μήπως και σκοτώσει τον φίλο του Αντώνη σε μια σύγκρουση.

Όλοι οι «μεγάλοι» που κυβερνούν αυτό τον τόπο πρέπει να πάρουν την απόφαση να κατέβουν «χαμηλά» και να μιλήσουν με τους απλούς ανθρώπους, Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους.

Είμαι βέβαιος ότι αυτά που θα ακούσουν θα τους βοηθήσουν να βάλουν τα θεμέλια ούτως ώστε αυτό το πολύπαθο νησί να ζήσει επιτέλους σε ειρήνη.

O Halil Karapaşaoğlu πλέον έχει το δικό του πορτραίτο στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, σε ένα τοίχο που χωρίζει ανθρώπους από ανθρώπους. Μαζί του υπάρχουν δυο πουλιά, το ένα κουβαλά φύλλα ελιάς και το άλλο ένα μολύβι, που συμβολίζουν την ειρήνη και την ποίηση αντίστοιχα.

Ο Halil είναι ήρωας, ένας αληθινός ήρωας της ειρήνης σε αυτό τον τόπο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ