Η Μαριάμ «ζωγραφίζει» αφιλοκερδώς το στήθος γυναικών που πέρασαν καρκίνο του μαστού

«Αυτό που κάνω είναι της απαλύνω λίγο αυτή την πληγή, δεν μπορώ να την θεραπεύσω».

 


Article featured image
Article featured image

Σε μόλις 16 ώρες, από τη στιγμή που έκανε post την ανάρτησή της, η Μαρία δέχτηκε ένα τεράστιο κύμα αγάπης και ευχαριστιών από κόσμο ο οποίος την επευφημούσε για την πράξη της.

Η Μαριάμ, καλλιτέχνης στο επάγγελμα που ζει και εργάζεται στη Λάρνακα, δημοσίευσε την πρόθεσή της να ζωγραφίσει εντελώς δωρεάν σε όσες κοπέλες πέρασαν την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, αφαιρώντας τη θηλή τους, θηλή η οποία θα καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί.

«Μικρή βίωσα έντονα την ασθένεια μέσα από τη γιαγιά μου η οποία είχε καρκίνο του μαστού και η οποία τελικά δεν τα κατάφερε. Σήμερα τον βιώνω μέσα από τις φίλες, τις συμμαθήτριές μου», λέει στη CITY η Μαριάμ.

 



«Το στήθος για μία γυναίκα είναι από τα πιο θηλυκά στοιχεία που έχει επάνω της, άρα το να το χάσει αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της. Αυτό που κάνω εγώ με τη δουλειά μου είναι της απαλύνω λίγο αυτή την πληγή, δεν μπορώ να θεραπεύσω το σώμα της, ίσως μόνο λίγο την ψυχή της», αναφέρει η Μαριάμ.

Σχετικά με το αν αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι επιβλαβής για μία γυναίκα που βίωσε καρκίνο του μαστού, η Μαριάμ αναφέρει πως βασική προϋπόθεση για να αγγίξει πάνω στο στήθος μίας γυναίκας, είναι να έχει βεβαίωση από τον γιατρό της ότι μπορεί να κάνει τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο.

 



Όσο αφορά το τελικό αποτέλεσμα, η Μαριάμ λέει πως είναι 100% φυσικό αφού γνωρίζει πλήρως τα χρώματα και τις σκιές που πρέπει να χρησιμοποιήσει για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε μία πραγματική θηλή.

Η Μαρία Μαύρου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία, από μικρή αγαπούσε τη ζωγραφική και τις τέχνες. Η ίδια σπούδασε σχέδιο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι, ενώ από το 2018 ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της δερματοστιξίας.   

Η Μαριάμ σήμερα διαμένει στη Λάρνακα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.







 

Η ανάρτηση της Μαριάμ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ