M’ ένα πιρούνι, χίλιες γεύσεις! [Fork Food Market]

Article featured image
Article featured image

Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε κυπριακή σελίδα στο facebook να έχει τόσα πολλά likes και τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο, πριν καν πάρει «σάρκα και οστά» ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε...



Από τον Γιάννη Πέτεβη.

 

Το «food market» είναι ένα φρέσκο κόνσεπτ το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις υπέροχο φαγητό σε ατμόσφαιρα «υπαίθριου φεστιβάλ». Φιλοξενεί, δηλαδή, σεφ και μάγειρες με πάθος για τη δημιουργική μαγειρική εκφραστικότητα, που ετοιμάζουν εμπνευσμένα αριστουργήματα μπροστά στα μάτια σου! Μας αναφέρει ο Τάκης Χαραλάμπους, ένας εξ αυτών που έκανε την ιδέα πράξη για την λειτουργία του «Fork».

«Άντε και πεινάσαμε» έλεγε ο ένας, «ερχόμαστε οργανωμένοι από παντού» διάβαζες από τον άλλο. Οι μέρες περνούσαν και το countdown έφτασε στο τέλος του. Το πρώτο Fork Food Market, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για πρώτη φορά τη Παρασκευή 27 Ιουνίου, είχε τρομερή επιτυχία. «Περισσότερα από 1000 άτομα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γαστρονομικές δημιουργίες των σεφ του Fork Food Market» δήλωνε η ομάδα ενθουσιασμένη, την πρώτη Παρασκευή που λειτούργησε το Fork.

Είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων. Παρεΐστικο, ζεστό, θυμίζει κάτι από παρόμοια Ευρωπαϊκά, όπως του Λονδίνου στο Bricklane και της Boqueria στην Βαρκελώνη, με οδηγό την χώρα που διαθέτει τα καλύτερα Food Markets στον κόσμο, την Κορέα. διατηρώντας όμως, αναπόφευκτα και ευτυχώς, έναν τοπικό, πιο κυπριακό χαρακτήρα, άμεσο, εξυπηρετικό και χωρίς υπερβολές. Πιο urban φάση, gourmeδιές προς ικανοποίηση όλων των οουρανίσκων και πορτοφολιών! «Το Fork Food Market εισάγει επιτέλους την προσιτή ποιοτική εμπειρία του υπαίθριου φαγητού στην Κύπρο. Γιατί αν κι έχουμε μια αναμφισβήτητα υπέροχη σχέση με το φαγητό, δεν έχουμε ακόμη εξοικειωθεί με τη ‘food market’ φιλοσοφία, που εξαπλώνεται εδώ και καιρό σ’ όλη την Ευρώπη» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ισπανικά churros, Korean style wings, τρίγωνα πανοράματος Θεσσαλονίκης, κινέζικό κοτόπουλο, pulled pork sandwich, burger από παντζάρι και το δικό μου αγαπημένο, το Gua Bao, ένα παραδοσιακό ασιατικό σάντουιτς από σολωμό και χοιρινό, αλλά και ποτά, εξαιρετικά κοκτέιλ, μερικά εκ των οποίων ακόμη δεν κατάλαβα τι ήτανε (αυτό, που ήτανε σαν γλάστρα με βασιλικό!). Γεύσεις που δεν έχουν τελειωμό! Γεύσεις που ένωναν σ’ ένα χώρο ανθρώπους όλων των ηλικιών, όλων των κοινωνικών τάξεων, στα πρόσωπα των οποίων υπήρχε ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο. «Ένα ολοκαίνουριο καλοκαιρινό trend αρχίζει, και εσείς είστε αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού! Γιατί, κακά τα ψέματα, το καλό φαγητό, θέλει και καλή παρέα», παραδέχεται ο Τάκης.

Ένα ακόμη γεγονός που κάνει το Fork ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι ότι μέσω αυτού, μπορεί κάποιος νέος, που ασχολείται με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, να δείξει τι μπορεί να κάνει, επικοινωνώντας με τους διοργανωτές, οι οποίοι μας προσκαλούν/προκαλούν. «Ανακαλύψτε κρυμμένα μαγειρικά ταλέντα της Κύπρου και παρακολουθείστε τη διαδικασία προετοιμασίας συνδυάζοντας φαγητό και ποτό με μουσική και μπόλικο μεράκι».

«Πότε είναι το επόμενο και πού;», ρωτούν με αγωνία φίλοι στο facebook. Στο πότε η απάντηση έχει δοθεί! Τις Παρασκευές μας, πια, θα έχουμε ακόμη ένα λόγο να τις κάνουμε πιο ευχάριστες! Για το που, ένα ακόμη θετικό είναι ότι το Fork Food Market δεν θα πραγματοποιείται κάθε φορά στο ίδιο σημείο. Θα είναι μεν εβδομαδιαίο, αλλά θα προσπαθήσει να επισκεφθεί κάθε γωνιά του τόπου μας, στην λογική του «pop up» με την οποία λίγο πολύ έχουμε πλέον εξοικειωθεί. To Food Market είναι κάτι το οποίο στ’ αλήθεια έλειπε από την Κύπρο, και το «Fork» έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό. Αναδεικνύει το φαγητό ως κάτι περισσότερο από μια απόλαυση. Εξάλλου, οι διαφορετικές γεύσεις, που φανερώνουν την κουλτούρα της προέλευσης του κάθε πιάτου, είναι γνώση και μόρφωση που πρέπει να μοιράζονται. Αυτό ακριβώς κάνει το «Fork».

Ψηθείτε, λοιπόν, για κάτι πολύ διαφορετικό και ακολουθείστε την κινητή ‘φαγητό-αγορά’! Ενημερωθείτε για τις εβδομαδιαίες εξορμήσεις από τις σελίδες στο facebook (www.facebook.com/forkcy), twitter (www.twitter.com/forkcy) και instagram (www.instagram.com/forkcyp) ή στο www.forkcy.com και... καλή σας όρεξη!

May the fork be with you!

Αν θα σας ενδιέφερε να πουλάτε κι εσείς τα προϊόντα σας στο Fork Food Market επικοινωνήστε το στο vendors@forkcy.com ή στο 96606044.

 

Το τελευταίο της σαιζόν

Το 5ο Fork Food Market, που θα είναι και το τελευταίο της σαιζόν, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25/07, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, από τις 18.00. Θα μπορείτε να απολαύσετε τις γευστικές δημιουργίες ως τις 23.00, αλλά παρόλα αυτά η μουσική και το ποτό θα συνεχίσουν ως τα μεσάνυκτα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ