«Ζώα της Κύπρου στο φυσικό τους περιβάλλον» [Φωτογραφικός Διαγωνισμός]

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του έργου BIOforLIFE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της Ε.Ε. και του οποίου στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της βιοποικιλότητας στη ζωή μας, ανακοινώνεται η διεξαγωγή διαγωνισμού φωτογραφίας με σκοπό την προβολή της πανίδας του νησιού και συγκεκριμένα των ζώων της Κύπρου στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος μπορείς κι εσύ να φωτογραφήσεις τα ζώα του νησιού, αποστέλλοντας μέχρι 3 φωτογραφίες (ανώτατο όριο) στο Ίδρυμα Terra Cypria, το οποίο μαζί με τον Εκδοτικό Όμιλο ΔΙΑΣ, την τηλεόραση Σίγμα, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την GrantXpert Consulting αποτελούν τους εταίρους του έργου BIOforLIFE.

 

Πολύ απλή η διαδικασία!

1. Κάνε LIKE στη σελίδα του έργου BIOforLIFE, LIFE+ Project στο facebook.

2. Στείλε τις φωτογραφίες σου στο email: admin@terracypria.org

3. Αφού αναρτηθεί η φωτογραφία σου στο facebook page του έργου, μάζεψε όσες περισσότερες κοινοποιήσεις (shares) μπορείς.

 

Το δώρο του νικητή

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει μια διαμονή για δύο άτομα, για δύο βράδια, στο ξενοδοχείο Sentido Cypria Bay στην Πάφο.

 

Όροι του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 12/9 μέχρι 12/10.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 28/9 μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας στο email admin@terracypria.org (υπόψη της Παναγιώτας Κουτσόφτας) με τίτλο «Φωτογραφικός Διαγωνισμός για το Έργο BIOforLIFE». Στο email πρέπει να αναφέρεται τ’ όνομα του φωτογράφου και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο).

Στις 29/8 όλες ανεξαιρέτως οι φωτογραφίες θα γίνουν upload στο facebook page: BIOforLIFE, LIFE+ Project (www.facebook.com/bioforlifecy) με τ΄ όνομα του κάθε φωτογράφου, από τις οποίες οι 10 με τις περισσότερες κοινοποιήσεις/shares (μέχρι και τις 12/10) θα περάσουν για αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή, επιλέγοντας τελικά την καλύτερη φωτογραφία.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μέλη του έργου BIOforLIFE, με εκπρόσωπο από όλους τους εταίρους. Οι 10 φωτογραφίες που θα περάσουν στην κριτική επιτροπή, θα κωδικοποιηθούν και θα διατηρηθεί πλήρης ανωνυμία κατά το στάδιο αξιολόγησης.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 17/10/2014.

Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και να απεικονίζουν ζώα της Κύπρου στο φυσικό τους περιβάλλον: έντομα, ερπετά, θηλαστικά, αμφίβια, πουλιά (πτηνά) και ψάρια.

 



 

Από το διαγωνισμό εξαιρούνται τα κατοικίδια ζώα, ζώα που δεν είναι της Κύπρου, αλλά και ζώα σε αιχμαλωσία.

Επίσης, απαγορεύεται η παραποίηση του περιεχομένου, επιτρέπεται όμως να μειωθούν οι διαστάσεις ή να βελτιωθεί η ποιότητα με ψηφιακά μέσα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι, εκτός από τους εργαζόμενους στο έργο BIOforLIFE.

Μην ξεχάσεις να κάνεις LIKE στη σελίδα του έργου BIOforLIFE στο Facebook, αφού σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή σου δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Να αναφέρουμε τέλος πως το έργο BIOforLIFE έχει δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών, εξαιρουμένης της εμπορικής χρήσης τους, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα γίνεται αναφορά στο όνομα του φωτογράφου.



Περισσότερες πληροφορίες για το έργο BIOforLIFE στο www.facebook.com/bioforlifecy και στην ιστοσελίδα www.cyprusbiodiversity.eu.


Πηγή: Bioforlife, LIFE+ Project

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ