Η Μαγουλίτσα που ξετρελαίνει κόσμο

Article featured image
Article featured image

«Και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχημένης συνταγής σας;» ρωτώ με θράσος την κυρία Μαρίνα, ελπίζοντας ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις ούτως ώστε να μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου να… κλέψω την πατέντα. «Ποιο υλικό είναι αυτό που βάζετε και κάνει τη διαφορά;».

«Αγάπη βάζουμε» απαντάνε με ένα στόμα ο σύζυγος και η κόρη της.

Στην πορεία όμως κατάλαβα. Έβγαλα τα δικά μου συμπεράσματα. Είδα με τα μάτια μου ότι ο λόγος που η ταραμοσαλάτα με το όνομα «Μαγουλίτσα» είναι τόσο γνωστή ανάμεσα στους καλοφαγάδες της Λευκωσίας, έχει να κάνει κυρίως με τα αγνά υλικά. Απλά πράγματα.

 



«Χρησιμοποιούμε την καλύτερη ποιότητα αβγοτάραχου που υπάρχει στην αγορά, το οποίο εισάγουμε μόνοι μας από την Ελλάδα, ενώ και τα λεμόνια που βάζουμε είναι ολόφρεσκα!» μου λένε τα παιδιά την ίδια ώρα που τα στύβουν για να πάρουν τον χυμό

Από τη στιγμή που είδαμε live ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής της ταραμοσαλάτας, στην ολοκαίνουργια βιοτεχνία στο κέντρο της πόλης, ξέρουμε πλέον γιατί η «Μαγουλίτσα» είναι top quality και value for money.

Το success story μιας ταραμοσαλάτας

Η ιστορία της «Μαγουλίτσας» ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Η συνταγή γεννήθηκε από την κυρία Μαρούλα Φυσεντζίδη η οποία καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και συνήθιζε να την φτιάχνει για τις φίλες της. Όσοι την γεύονταν, την ερωτεύονταν!

Ερχόμενη από τις σπουδές της, ανέλαβε ως ιδιαιτέρα των εκάστοτε υπουργών δικαιοσύνης, των οποίων το γραφείο βρισκόταν κοντά στην υπεραγορά Χαραλμπίδης. Για να τους ευχαριστήσει που της παραχωρούσαν χώρο στάθμευσης έξω από την υπεραγορά, τους είχε πάρει να δοκιμάσουν την περίφημη (όπως εξελίχτηκε) ταραμοσαλάτα της. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα success story.


Η ονομασία «Μαγουλίτσα» προήλθε από μια γειτόνισσα της κυρίας Μαρούλας η οποία δεν μπορούσε να προφέρει το «ρ». Οπότε, το υποκοριστικό Μαρουλίτσα, άλλαζε σε Μαγουλίτσα.




Ο Χαραλαμπίδης έγινε Άλφα Μέγα, οι Λευκωσιάτες αγάπησαν το προϊόν και η Ε.Ε. «ανάγκασε» (πολύ πρόσφατα) την οικογένεια να φτιάξει τελικά τη μικρή βιοτεχνία, έτσι ώστε η «Μαγουλίτσα» να έχει όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά -για ένα μικρό διάστημα η κυκλοφορία της μπήκε στο stand by λόγω ακριβώς αυτής της εξέλιξης.

Η κυρία Μαρούλα, η οποία δεν απέκτησε δικά της παιδιά, κληροδότησε τη συνταγή στον βαφτιστικό της, κύριο Ανδρέα Ηροδότου, σύζυγο της κυρίας Μαρίνας και πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Παναγιώτη Ηροδότου, ο οποίος μαζί και με τα αδέρφια του Ηρόδοτο και Αθήνα, αφιερώνουν αρκετές ώρες στο εργστήρι.

 



Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων. Ίδια συνταγή, ίδιο μεράκι, ίδια αγνά υλικά.


Δοκίμασέ την με ψάρια, κρέας, όσπρια, λαχανικά, με παξιμάδια ή στο ψωμί και τα λέμε…


Μάλιστα, η «Μαγουλίτσα - Σπιτικά Προϊόντα», η γκάμα της οποία θα εμπλουτιστεί σιγά-σιγά και με άλλα εδέσματα, φτιάχτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της νεανικής επιχειρηματικότητας. Πλέον, εδώ απασχολείται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ολόκληρη η οικογένεια.

Θα την βρεις σε όλες τις υπεραγορές Άλφα Μέγα, αλλά και στη βιοτεχνία-κατάστημα στην οδό Ήρας, στη Λευκωσία (κάθετη Μακαρίου, στο ύψος του Citio café, Δευ-Παρ 11.00-13.00 & 15.00-17.00 και Σαβ 09.00-13.00).





 

Μαγουλίτσα Σπιτικά Προϊόντα

Πληρ. 99443233, 99872215.

magoulitsaproducts@gmail.com

www.facebook.com/MagoulitsaProducts

 



Ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης Ηροδότου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ