Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τις δημόσιες ακτές

Article featured image
Article featured image

Κόσμο έξω από τη Βουλή για να φωνάξει «Κάτω τα χέρια από τις Ακτές μας» καλεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στις 15:30 το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών.



Αν και τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα τεθεί για ψηφοφορία τη συγκεκριμένη μέρα, σε ανάρτησή της στο Facebook η Πρωτοβουλία εξηγεί πως «προτιμούμε να είμαστε proactive αντί reactive, δηλαδή να προλάβουμε τα γεγονότα αντί να βρεθούμε προ τετελεσμένων».

Την ίδια μέρα, ωστόσο, στην ολομέλεια της Βουλής οδηγείται ένα ακόμη νομοσχέδιο για ψήφιση. Πρόκειται για τους «περί Δασών (Διάθεση Κρατικής Δασικής Γης) Τροποποιητικούς Κανονισμούς του 2014».

Οι συγκεκριμένοι τροποποιητικοί κανονισμοί προβλέπουν τη μείωση της απαιτούμενης απόστασης από 500 στα 100 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας για εκμίσθωση ή άλλη διάθεση παραθαλάσσιας κρατικής δασικής γης. Αφού μειωθεί η απόσταση αυτή στη Ζώνη Προστασίας της Παραλίας, η παραθαλάσσια κρατική δασική γη θα μπορεί να εκμισθωθεί ή διατεθεί «για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου».

«Κάτω τα χέρια από τις παραλίες, την ακτογραμμή, τη θάλασσα, τα βουνά και τα δάση μας!», «τα κοινά μας δεν είναι προς πώληση!», η «αλληλεγγύη» και το «όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών» είναι μεταξύ των σλόγκαν που προωθούνται από τους διαμαρτυρόμενους.

Στη διαμαρτυρία δεν θα παίξουν όμως μόνο συνθήματα, πλακάτ και πανό αλλά και ζωντανή μουσική, αφού εκεί θα βρίσκονται οι Monsieur Doumani, οι Sandy Brour και μελη των Drumble Beats.

Δείτε το εύστοχο βιντεάκι για το μέλλον των κυπριακών ακτών που δημιούργησε πριν από λίγες μέρες η Πρωτοβουλία με drone. 

Για το Facebook event της διαμαρτυρίας πατήστε ΕΔΩ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ