Δωρεάν μαθήματα και στήριξη για άπορους μαθητές και φοιτητές

Article featured image
Article featured image

Στην παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορους μαθητές και φοιτητές καθώς και σε συμβουλές σε θέματα εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού στοχεύει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Μήνυμα Βοήθειας».



Ο οργανισμός δημιουργήθηκε από τους Νικολέτα Χατζηιωάννου και Μάρκος Οικονόμου από τη Λάρνακα, οι οποίοι «πιστεύουν στο δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση»

«Ως εθελόντρια για χρόνια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας και σε άλλες εθελοντικές οργανώσεις είχα εντοπίσει το κενό που υπάρχει για βοήθεια στο ζωτικό τομέα της εκπαίδευσης» εξηγεί στη City Free Press η Νικολέτα.

Το «Μήνυμα Βοήθειας» έχει μεγάλους στόχους και θέλει σταδιακά και αφού εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Οι δράσεις του Οργανισμού στους λίγους μήνες λειτουργίας του είναι ήδη πάρα πολλές. Παρέχονται ιδιαίτερα μαθήματα από εθελοντές σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου,  μαθήματα ECDL σε ανέργους, οικονομική στήριξη σε άπορους φοιτητές, εκπαιδευτικά σεμινάρια για βελτίωση βιογραφικού, διαχείρισης άγχους και αυτοπεποίθησης, και προσφέρεται υποστήριξη από παιδοψυχολόγους.

Τα γραφεία του οργανισμού βρίσκονται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 37, στη Λάρνακα (απέναντι από τα Bodyline).

 «Έχουμε προβεί σε διακανονισμούς με διάφορα κολέγια που μας έχουν δώσει μειωμένα δίδακτρα και υποτροφίες, με σκοπό να ξεπληρώσουμε το ποσό που χρειάζεται για κάθε φοιτητή που βοηθούμε. Σύντομα στοχεύουμε να ξεκινήσουμε και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας, εκπαίδευσης, bullying, και αποτελεσματικού διαβάσματος» προσθέτουν τα δύο νεαρά παιδιά που εκπλήσσουν με τον ενθουσιασμό που έχουν για να προσφέρουν βοήθεια και στήριξη σε αυτούς που την χρειάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ