H αστυνομια καταγγέλει την accept ΛΟΑΤ [για την έκθεση της Πάολας Ρεβενιώτη]

Article featured image
Article featured image

Σε καταγγελία εναντίον της accept- ΛΟΑΤ Κύπρου για «δημοσίευση αισχρού περιεχομένου σε δημόσιο χώρο» προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία Κύπρου. 



Συγκεκριμένα, μέλη της αστυνομίας λίγο μετά το μεσημέρι μετέβησαν στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας, όπου διεξαγόταν η καλλιτεχνική έκθεση «Διόρθωση» της Πάολας Ρεβενιώτη και κατάσχεσαν όλες τις εκτιθέμενες φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως η έκθεση έγινε με την άδεια και την πλήρη ενημέρωση του Δήμου Λευκωσίας, ο οποίος είχε παραχωρήσει το χώρο της Δημοτικής Αγοράς για τη διεξαγωγή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν άτομα από την accept στη City Free Press, τις πρωινές ώρες που η έκθεση δεν ήταν ανοιχτή, οι φωτογραφίες ήταν καλυμμένες και εργαζόμενος του Δήμου είχε τεθεί υπεύθυνος ακριβώς γι ‘αυτόν τον σκοπό. «Η πρόθεση μας να μην προκαλέσουμε ήταν πρόδηλη».

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν γυμνούς ή ημίγυμνους άντρες από την Ελλάδα της δεκαετίας του 80 και του 90.

Κάποιες από τις φωτογραφίες έχουν επιστραφεί στην accept ενώ μερικές που απεικονίζουν γυμνούς άντρες κρατήθηκαν από την αστυνομία ως «πορνογραφικό υλικό».

Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι γνωστή και καταξιωμένη τρανς ακτιβίστρια, με σπουδαία συνεισφορά στην ιστορία του ΛΟΑΤ ακτιβισμού στην Ελλάδα. 

Η έκθεση διοργανώθηκε από την accept «εις μνήμη των Τρανς Ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από την ανημποριά της κοινωνίας να αποδεχτεί το διαφορετικό».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ