Θα στρώσει χιόνι στο Τρόοδος

Article featured image
Article featured image

Καθαρά χειμωνιάτικο θα είναι το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο την εβδομάδα που διανύουμε.

Πιο ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν από τα βόρεια-βορειοδυτικά στην Κύπρο με αποτέλεσμα ο καιρός να γίνεται ακόμα πιο ψυχρός.

 



Παρατηρούμε και μέσα από τον χάρτη μια ψυχρή λίμνη να μας πλησιάζει η οποία μέχρι και την Τρίτη 25/11 θα είναι πάνω από την Κύπρο.

Αυτή η κατάβαση θα έχει ως αποτέλεσμα, αύριο Τρίτη (25/11), να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, αρκετές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος.

Μάλιστα, νιφάδες χιονιού δεν αποκλείεται να φτάσουν και χαμηλότερα, μέχρι τα 1400-1500 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στη Λευκωσία, στους 17-18 στα παράλια, στους 12 στα ημιορεινά, ενώ όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε τόσο πιο χαμηλή θα είναι η θερμοκρασία, με το θερμόμετρο στο Τρόοδος να δείχνει 2 βαθμούς. Μάλιστα, λόγω και της συννεφιάς, δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες να είναι ακόμα πιο χαμηλές από τις τιμές που αναφέρουμε.

Γενικά, τις βραδινές και πρωινές ώρες θα επικρατεί ψύχρα σε αρκετές περιοχές.

Σε ότι αφορά στους ανέμους, θα είναι ενισχυμένοι 4-5 μποφόρ και πιθανόν στα παράλια να φτάνουν και τα 5-6 μποφόρ.

Τετάρτη και Πέμπτη οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες και τοπικού χαρακτήρα, ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο της τάξης των 2 βαθμών.

 

Στο website του Cyprus Ski Federation & Club μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μάθετε τι παίζει στο Τρόοδος, αν χιόνισε και πόσο μέσω της web cam, αλλά και ποιες πίστες είναι ανοικτές. Βιαστήκαμε λίγο;





Σημερινή φωτογραφία από το Τρόοδος:


Πηγή: Weather Forecast Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ