Η απόλυση του «Ροναλτίνιο» και τα κροκοδείλια δάκρυα…

Article featured image
Article featured image

Πριν από μια 10ετια περίπου το ΡΙΚ εν μέσω φουρτούνας και κριτικής για την χρυσή-ακριβή μετεγγραφή της Αιμιλίας Κενεβέζου από το MEGA στο ΡΙΚ, πανηγύριζε για την εξασφάλιση του τηλεοπτικού «Ροναλτίνιο» της Κύπρου. Ο μισθός της Αιμιλίας αποτέλεσε κουτσομπολιό και τάχα είδηση για τις εφημερίδες, ενώ η κριτική έγινε με εμπάθεια και σε κάποιες περιπτώσεις με μίσος. Ο μισθός της Αιμιλίας, αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου σε βαθμό που κάποιοι αργότερα το σύνδεσαν με την πτώση της κυπριακής οικονομίας. «Ε με έτσι μισθούς που διούν στους υπαλλήλους, βλέπε Κενεβέζου, ήνταλως να μεν καταρρεύσει η οικονομία»!

 

Δηλαδή, το συνάφι των δημοσιογράφων, αντί να δουν θετικά την μετεγγραφή της Αιμιλίας και ως κίνητρο για βελτίωση των συνθηκών στα Μέσα Ενημέρωσης, προτίμησαν να πάρουν το μέρος του εργοδότη και να πολεμήσουν τον εύκολο στόχο, δηλαδή την συνάδελφό τους… Ρεαλιστικά, η Αιμιλία κατέληξε σε μια εργατική συμφωνία την οποία τίμησε.

Τι ήταν η Αιμιλία για το ΡΙΚ; Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Αιμιλία ήταν μια αξιοπρεπέστατη παρουσία που γέμιζε σωστά και έντιμα την καρέκλα του Καρεκλά. Η σοβαρότητα και οι σωστοί ειδησεογραφικοί live χειρισμοί της Αιμιλίας, έδωσαν στο κρατικό κανάλι τη σοβαρότητα και την υπόσταση που του άρμοζε, ενώ αναμφίβολα η Αιμιλία (άλλως «Ροναλτίνιο») έδωσε στο ΡΙΚ την πρέπουσα ειδησεογραφική βαρύτητα, χωρίς effects και on air ποτυλίγματα και χωρίς ελιγμούς, με μοναδικό όπλο πάντοτε την σωστή και σοβαρή ειδησεογραφική προσέγγιση.

Ήταν πολλά τα ριάλλια για την Αιμιλία; Εάν αναλογιστεί κανείς ότι, η παρουσιάστρια δέχθηκε πρόταση για να εγκαταλείψει την επαγγελματική της στέγη, σίγουρα ΟΧΙ! Εάν αναλογιστεί κανείς τα πόσα που παίρνουν άλλοι συνάδελφοι της που έχουν βολευτεί στο ίδρυμα από τη δεκαετία του ‘80, σίγουρα ΟΧΙ! Εάν αναλογιστεί κανείς τον δόλιο τρόπο με τον οποίο κάποιοι στο ειδησεογραφικό Τμήμα του ΡΙΚ διπλασιάζουν τον μισθό τους με δήθεν υπερωρίες κτλ, σίγουρα ΟΧΙ! Εάν αναλογιστεί κανείς ότι το Τμήμα ειδήσεων του ΡΙΚ έχει ξεχειλίσει με δημοσιογράφους που μπήκαν από κομματικά παράθυρα ΣΙΟΥΡΑ ΟΧΙ! Εάν αναλογιστεί ότι κάποιοι στο Ίδρυμα εργάζονται για ένα ρεπορτάζ την ημέρα και πάλι σίγουρα ΟΧΙ!

Εν κατακλείδι, η Αιμιλία ως πραγματική επαγγελματίας στον χώρο της δημοσιογραφίας, αποτέλεσε το θύμα μιας ευρύτερης ατμόσφαιρας, κουτσομπολιού, κακίας, εμπάθειας και αθέμιτου ανταγωνισμού. Το νέο ΔΣ του ΡΙΚ ως δήμιος δημιούργησε το σωστό κλίμα και έθεσε την Αιμιλία στην αρένα της μάχης για να της κόψει το κεφάλι Ενώπιον του Λαού… Τυχαίο; Γραμματείς - «φίλοι» και Φαρισαίοι - κοινή γνώμη (άλλως Κύπριοι αμπάλτοι) χάρηκαν και χειροκρότησαν τον αποκεφαλισμό του «Ροναλτίνιο» λες και ήρθε επιτέλους η εξιλέωση.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες για τα παιχνίδια άλλων παρουσιαστών και παρουσιαστριών του ΡΙΚ που τολμούσαν να συγκρίνονται με την Αιμιλία και έτρεχαν παλιότερα με τα ραβασάκια της AGB στα γραφεία των Διευθυντών και των Μελών του ΔΣ. «Εγώ έγραψα παραπάνω που την Αιμιλία στο δελτίο» -εκείνη ήταν με άδεια. Και ας μην αναφερθώ στα κροκοδείλια δάκρια από τις «φίλες» της όταν έμαθαν τα «κακά» μαντάτα.

ΥΓ. Έφυγε ο Ροναλτίνιο, ευκαιρία να γιορτάσετε διπλά τα Χριστούγεννα, αφού τώρα θα αναμένουμε και ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ