Τουρκία, Αλέξης και τρόικα την ίδια μέρα

Article featured image
Article featured image

Δύσκολο θα είναι το 48ωρο της ερχόμενης Παρασκευής και Σαββάτου για την ελληνική κυβέρνηση και αστυνομία, αφού τρία γεγονότα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στις αρχές.



Μέσα στην ίδια μέρα, αφικνείται στην Αθήνα ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με ολόκληρο το υπουργικό του συμβούλιο και πλήθος Τούρκων επιχειρηματιών, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, με έντονη ανησυχία λόγω Νίκου Ρωμανού και έρχονται οι ελεγκτές της τρόικα.

Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει στηθεί ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για την ασφαλή κάλυψη πιθανών και απίθανων στόχων, ενώ το τρίγωνο του ιστορικού «δακτυλίου» της Αθήνας θα θυμίζει απόρθητο φρούριο.

Είναι ενδεικτικό ότι ενόψει και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χιλτον στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, οι εισηγήσεις για να πραγματοποιηθεί εκτός του κέντρου της Αθήνας, σε περιοχή των νοτίων προαστίων, απορρίφθηκαν προκειμένου ολόκληρη η αστυνομική δύναμη να είναι συγκεντρωμένη σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων και όχι διάσπαρτη σε διαφορά σημεία του λεκανοπεδίου.

Με πιθανό το σενάριο να επανέλθουν στην Αθήνα το Σάββατο και οι εκπρόσωποι της τρόικα, η κυβέρνηση θα έχει έναν «βραχνά» λιγότερο με δεδομένο ότι οι τροϊκανοί έχουν ως έδρα διαμονής το ίδιο ξενοδοχείο και δεν θα χρειαστεί περαιτέρω αστυνομική δύναμη για τις μετακινήσεις τους.


Μέσα στην ίδια μέρα, φτάνει στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός με ολόκληρο το υπουργικό του συμβούλιο, Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, με έντονη ανησυχία λόγω Νίκου Ρωμανού και έρχονται οι ελεγκτές της τρόικα.


Ειδικά το προσεχές Σάββατο, το κέντρο επιχειρήσεων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση θα βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» προκειμένου να ελέγξει τα σημεία από όπου θα περάσουν οι πορείες μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και να εξασφαλίσει ότι δεν θα σημειωθούν καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος, με πυρπολισμούς καταστημάτων, τραπεζών και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Ανάλογα αναμένεται να είναι και τα μετρά αστυνόμευσης στα κέντρα των πόλεων σε ολόκληρη των επικράτεια, μετά και τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ, με καμένα αυτοκίνητα και οδοφράγματα στα Εξάρχεια, μετά τη λήξη της πορείας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ