Νεκρός βρέθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας

Article featured image
Article featured image

Νεκρός, με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη, ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην εξώπορτα, το σπίτι είναι αναστατωμένο και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το κίνητρο να ήταν η ληστεία. Τα αίτια θανάτου θα προσδιοριστούν τη Δευτέρα όταν και θα γίνει η νεκροτομή. Το διαμέρισμά του δείχνει πάντως επιλεκτικά ψαγμένο από τους δράστες και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο θάνατος επήλθε στις 01:00 τα ξημερώματα.

Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών Κάρολος Μπερζάν πριν φοιτήσει στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1982 μέχρι το θάνατό του ασχολούνταν με τη συγγραφή αλλά και τις μεταφράσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων ενώ τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ένα από τα πολύ γνωστά του έργα ήταν "Η φανέλα με το νούμερο 9" που είχε μεταφερθεί και στον κινηματογράφο. Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή και το έργο του εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ