Το Instagram διέγραψε φωτογραφία Κύπριας καλλιτέχνιδας επειδή κρίθηκε ακατάλληλη

Article featured image
Article featured image

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook η κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνιδα Krista Papista καταγγέλλει το Instagram για λογοκρισία.

Σε ένα σχόλιο που συνοδεύει την επίμαχη φωτογραφία, την διέγραψαν, λέει, επειδή φαινόντουσαν οι θηλές της, την ίδια ώρα που τα αγόρια μπορούν να τις επιδεικνύουν όποτε θέλουν.

 

Αυτούσιο το σχόλιο (μεταφρασμένο), αλλά και η επίμαχη φωτογραφία όπως είναι στη σελίδα της στο facebook.

«Το Instagram μόλις έχει διαγράψει την φωτογραφία μου επειδή φαίνονται οι θηλές μου ΑΛΛΑ ποτέ δεν διαγράφει αντίστοιχες φωτογραφίες αγοριών όταν δείχνουν τις δικές τους θηλές. Τώρα αυτό είναι δίκαιο;

Υποτίθεται πρόκειται για μια μοντέρνα πλατφόρμα αλλά από την άλλη λογοκρίνει μια φωτογραφία με γυναικείες θηλές, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι γυναίκες πρέπει να κρύβουν και να ντρέπονται για τις θηλές τους ενώ τα αγόρια μπορούν να τις επιδεικνύουν όποτε θέλουν. Αυτό που γίνεται είναι αρκετά πρωτόγονο και λυπηρό».

 

 





Η Krista Manison, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Λευκωσία από μητέρα Κύπρια και πατέρα Αυστραλό. Χαϊδευτικά, ο πατέρας της την έλεγε Krista Papista. Χωρίς να το αναλύσει πολύ, όπως μας είπε σε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξη, όταν άρχισε να κάνω upload τη μουσική της, το χρησιμοποιούσε. Γράφει στίχους από 12 χρονών, μέχρι τα 14 έμαθε κιθάρα και άρχισε να συνθέτει τα δικά της τραγούδια, ενώ ξεκίνησαν και τα πρώτα live όταν έφτιαξε το πρώτο της συγκρότημα «Punk» στο οποίο συμμετείχαν άλλες 2 κοπέλες. Στα 15 της ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό της ότι θα ακολουθούσε μια μουσική-καλλιτεχνική καριέρα. Στα 18 μετακόμισε μόνιμα στο Λονδίνο, εκεί πλέον άρχισε να ηχογραφεί και να συνθέτει τη μουσική της, στο δικό της στούντιο, με προγράμματα ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Μάθε περισσότερα για την Krista Papista εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ