12 νεκροί και 20 τραυματίες ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Οι γαλλικές Αρχές επιβεβαιώνουν τον αριθμό των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hedbo στο Παρίσι: 12 νεκροί και 20 τραυματίες (ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος). Μάλιστα, κάνουν λόγο για δύο αστυνομικούς ανάμεσα στους τραυματίες.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετέβη στα γραφεία της εφημερίδας, η γαλλική προεδρία έχει θέσει το Παρίσι σε κατάσταση υψίστου συναγερμού.

«Η Γαλλία έχει υποστεί σοκ» δήλωσε από την περιοχή ο Ολάντ, διευκρινίζοντας επίσης ότι από τους τραυματίες, τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξιωματούχοι της Αστυνομίας του Παρισιού επιβεβαίωσαν επίσης στην εφημερίδα Liberation ότι οι δράστες ήταν δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ στην είσοδο των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι λίγα λεπτά αφότου οι κουκουλοφόροι μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας (στις 11.30 τοπική ώρα), ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και στη συνέχεια οι ίδιοι άνδρες εγκατέλειψαν το κτίριο. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι οι δράστες στη συνέχεια χτύπησαν και έναν πεζό.

 



Η Charlie Hedbo είχε προκαλέσει αντιδράσεις και είχε γίνει ξανά στόχος βομβιστικής επίθεσης τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα για μουσουλμάνους ηγέτες. Το τελευταίο της tweet, την Τετάρτη, ήταν ένα καρτούν του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Αηδιαστική» χαρακτήρισε την επίθεση ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ