Πυροβολισμοί ξανά στο Παρίσι: Τραυματίες δύο αστυνομικοί από αυτόματα όπλα

Article featured image
Article featured image

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πυροβολισμούς στο προάστιο του Παρισίου, στην περιοχή Chatillon και οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο αστυνομικοί έχουν πέσει τραυματισμένοι στο έδαφος, ο ένας μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο ένας από τους δράστες συνελήφθη.

 

Ο δεύτερος φέρεται να διέφυγε με το Μετρό, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει γενική κινητοποίηση στο σημείο.

Οι πρώτες μαρτυρίες μιλούν για πυροβολισμούς από αγνώστους από αυτόματο όπλο σήμερα το πρωί στα νότια του Παρισιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde οι ανταλλαγή πυροβολισμών των αγνώστων με αστυνομικούς έγινε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα με ένα Renault Clio. Δύο δημοτικοί αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ξαφνικά δύο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με όπλα MP5. Ανάμεσα στους δύο τραυματισμένους αστυνομικούς είναι μία γυναίκα.

Στο σημείο πραγματοποιείται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η περιοχή είναι γεμάτη περιπολικά, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Για την ώρα πάντως η γαλλική αστυνομία δεν γνωρίζει αν συνδέεται το περιστατικό με την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Στο κόκκινο σημείο στον χάρτη, στα νότια του Παρισιού έγινε η επίθεση.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ