Επιστράφησαν οι φωτογραφίες της Πάολας [αποσύρθηκαν και οι καταγγελίες]

Article featured image
Article featured image

Μετά από ενάμιση μήνα κατάσχεσής τους από την κυπριακή αστυνομία, οι φωτογραφίες της Πάολας Ρεβενιώτη επιστράφησαν πριν από λίγο στην accept-ΛΟΑΤ Κύπρου ενώ αποσύρθηκαν όλες οι καταγγελίες εναντίον της οργάνωσης και του Προέδρου της για «αισχρό περιεχόμενο σε δημόσιο χώρο».



Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, o Πρόεδρος της accept Κώστας Γαβριηλίδης αναφέρει:

«Ομολογώ ότι κατά την επιστροφή δεν λάβαμε κάποια απολογία από την αστυνομία. Το "άδειασμα" από τη Νομική Υπηρεσία και το μήνυμα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα πως έγιναν οι "δέουσες συστάσεις προς την αστυνομία για αποφυγή επίδειξης παρόμοιου υπέρμετρου ζήλου στο μέλλον" εν μέρει ικανοποιεί.

Με την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, η οποία επιβεβαιώνει πως "η αποκαθήλωση των έργων ήταν μια πράξη αχρείαστη, δυσανάλογα δραστική και κατασταλτική" αλλά και πως η πράξη δεν ήταν η προσφερόμενη λύση αλλά η πιο εύκολη για την αστυνομία πιστεύουμε πως έχουν επιβεβαιωθεί ως ορθές οι αντιδράσεις εμάς, αλλά και όλου του κόσμου, για το συμβάν.

Ελπίζω να γίνουν όντως οι κατάλληλες ενέργειες για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών σε νομικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε όλους όσοι υποστήριξαν τη θέση μας, την ΚΙΣΑ, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) [NiMAC] και το Σωματείου Εικαστικοί Καλλιτέχνες Κύπρου (ΕΙ.ΚΑ) για την άμεση υποστήριξη τους αλλά και όσους μεμονωμένα αντέδρασαν σε αυτή την πράξη».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ