Ντεκατάνς εικόνες από το Λευκό Παλάτι του Ερντογάν

Article featured image
Article featured image

Δύσκολα γίνεται πιστευτό πως δεν είναι φωτοσοπαρισμένες. Και όμως. Οι εικόνες αυτές δεν δημοσιεύτηκαν σε κανένα ντεκατάνς και συνωμοσιολογικό σάιτ που τρεις φορές τον μήνα φαντασιώνεται την Αποκάλυψη, παγκοσμίους πολέμους και την εκ νέου «Άλωση» της πόλης.



Οι μπολιγουντιανού τύπου κινηματογραφικές σκηνές με τον Ερντογάν και τους δεκαέξι κουστουμαρισμένους του φρουρούς δημοσιεύονται στα πιο έγκυρα διεθνή ειδησεογραφικά σάιτ και είναι ντοκουμέντα από την trash τελετή που ο Τούρκος Πρόεδρος επεφύλαξε στον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Άμπας στην Άγκυρα.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε ασφαλώς στο επιβλητική, νέα κατοικία του Ερντογάν, το Λευκό του Παλάτι («Ακ-Σαράι»).

Τον νέο «σουλτάνο» της Τουρκίας και τον ηγέτη των Παλαιστινίων υποδέχονται Σελτζούκοι, Ογούζοι, Οθωμανοί και άλλοι, αφού το κάθε κουστούμι  παραπέμπει σε διαφορετική ιστορική περίοδο της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως το Λευκό Παλάτι εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο «υποχρεώνοντας» όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αφιερώσουν ρεπορτάζ στη χλιδή, την πολυτέλεια και το μέγεθος του παλατιού που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Ερντογάν όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός και αποπερατώθηκε λίγο μετά την μεταπήδησή του στη θέση του προέδρου της Τουρκίας.

Πάντως, αρκετές τουρκικές εφημερίδες χαρακτήρισαν απαράδεκτο το νέο έθιμο που προσπαθεί να περάσει, ως νέος σουλτάνος, ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Εκτός της προσπάθειας εγκαθίδρυσης μιας σύγχρονης νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι προφανές ότι με τη κίνηση του αυτή ο Ερντογάν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και στους Ισραηλινούς. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ