Θα καταφέρεις να δραπετεύσεις; [νέο σπίτι-μυστήριο στη Λευκωσία]

Article featured image
Article featured image

Προ δύο ημερών θέσαμε το ερώτημα στο facebook κατά πόσο τα σπίτια-μυστήρια είναι η νέα μανία των Κυπρίων. Απ’ ότι φαίνεται, η απάντηση είναι κάτι περισσότερο από καταφατική, αν κρίνουμε από το απίστευτα μεγάλο engagement που είχε το συγκεκριμένο post, αλλά και τα χιλιάδες κλικ στο συγκεκριμένο άρθρο.

Και πριν προλάβουμε καλά-καλά να διαβάσουμε τις πληροφορίες για τα υπόλοιπα σπίτια-μυστήρια, μαθαίνουμε ότι υπάρχει ένα ακόμα σπίτι (παιχνίδι περιπέτειας) στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, μετά την επιτυχημένη πορεία σε Ευρώπη και Β. Αμερική, το AdventureRooms, το ζωντανό παιχνίδι δράσης και περιπέτειας ήρθε και στη Λευκωσία. Το Adventure Rooms Cyprus είναι το παράρτημα (franchise) μιας επιτυχημένης διεθνούς αλυσίδας με έδρα την Ελβετία και παραρτήματα σε περισσότερες από 10 χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σε όλες τις χώρες που δηλώνει την παρουσία του το παιχνίδι κατέχει την πρώτη θέση στις σχετικές λίστες του TripAdvisor, ενώ τα σχόλια των παικτών είναι παραπάνω από ενθουσιώδη.

Σε ένα παλιό διατηρητέο οίκημα στο κέντρο του Στροβόλου, μπορείς τώρα να δοκιμάσεις μια ξεχωριστή εμπειρία-περιπέτεια με την παρέα σου.

Κλειδωμένοι σε έναν μυστηριώδη χώρο, γεμάτο γρίφους και κλειστές πόρτες, με μόνο όπλο το μυαλό και την ομάδα σας, θα καταφέρετε να βρείτε την έξοδο;

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η ομάδα σας έχει 60 λεπτά να βρει την έξοδο από ένα μυστηριώδες δωμάτιο. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε την λογική σας, να ερευνήσετε στοιχεία, να πραγματοποιήσετε πειράματα και να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα με σκοπό να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια που θα βρείτε μπροστά σας και να δραπετεύσετε!

Μόλις καταφέρετε να λύσετε όλους τους γρίφους θα βρείτε το μαγικό κλειδί που θα σας οδηγήσει στην ελευθερία!

Μόνο ένα 30% των ομάδων καταφέρνει να δραπετεύσει. Εσείς τι νομίζετε πως θα κάνετε;

 



Η περιπέτεια που θα βιώσετε είναι ενθουσιώδης αλλά καθόλου επικίνδυνη. Δεν έχει στοιχεία τρόμου, δεν απαιτεί φυσικές και σωματικές δεξιότητες και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες άνω των 14 ετών ή ακόμα και για μικρότερες ηλικίες υπό την συνοδεία ενός κηδεμόνα. Το παιχνίδι είναι μοναδικό στο είδος του καθώς εστιάζει όχι σε ένα θέμα αλλά σε παζλ και πειράματα, με πραγματικά αντικείμενα που θα συναντήσετε στον χώρο.

Είναι ανατρεπτικό και απροσδόκητο. Πρόκειται για μία εξαιρετική, διαδραστική δραστηριότητα που απευθύνεται σε φίλους, οικογένειες, ζευγάρια και τουρίστες. Ενώ τόσο για τους μαθητές μπορεί να αποτελέσει μία διαφορετική εκτός τάξεως δραστηριότητα όσο και για εταιρίες που θέλουν μέσα από δραστηριότητες που ενισχύουν το team building, να επιτευχθεί μία διαρκής και εμφανής βελτίωση στην απόδοση και τη συνοχή της ομάδας.

Λόγω της μεταβλητότητας στην διάρθρωσή τους, τα παιχνίδια μπορούν να προσαρμόζονται στις ανάγκες των ομάδων που συμμετέχουν (πχ φοιτητές, μαθητές, οικογένειες, τουρίστες) ενώ για τα παιχνίδια στην Κύπρο έχουν προβλεφθεί και συμπεριληφθεί τοπικά στοιχεία. Για να τονιστεί η επιστημονική βάση τους, στο τέλος κάθε παιχνιδιού οι παίχτες θα παραλαμβάνουν και τη σχετική επιστημονική τεκμηρίωση για τα πειράματα και τους γρίφους που εκτέλεσαν κατά την διάρκειά του.

Προς το παρόν θα υπάρχουν διαθέσιμα 2 διαφορετικά δωμάτια. Τόσο στο Original Game όσο και στο Missing Finger μπορούν να παίξουν ομάδες 2-6 ατόμων. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή και στα δύο παιχνίδια, εάν είστε από 6 έως 12 άτομα, έτσι ώστε να παίξετε σε μορφή μονομαχίας και να χωριστείτε σε 2 ομάδες όπου η μία θα προκαλέσει την άλλη να την ξεπεράσει!

Η διάρκεια του παιχνιδιού συνολικά απαιτεί 75 λεπτά από τα οποία τα 60 είναι η ώρα που έχετε στην διάθεσή σας να δραπετεύσετε. Οι μονομαχίες διαρκούν λίγο περισσότερο, καθώς μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού θα υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα για να γίνει η εναλλαγή των δωματίων ανάμεσα στις  δύο ομάδες.

Θα βρεις τον τρόπο να δραπετεύσεις;

Θα το μάθεις στο τέλος Ιανουαρίου, τότε που θα ανοίξουν οι πόρτες του AdventureRooms Cyprus.

 

Μείνετε συντονισμένοι μέσω της σελίδας του AdventureRooms Cyprus στο facebook. www.facebook.com/AdventureRoomsCy

 

Μέχρι τότε, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στη λίστα με τα υπόλοιπα 3 σπίτια-μυστήρια, δυο στη Λεμεσό και άλλο ένα στη Λευκωσία, απλώς πατώντας ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ