Το «Fear Industry» αρχίζει την περιοδεία του απ’ την Κύπρο

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, ο σκηνοθέτης Achim Wieland παρουσιάζει στην Κύπρο το έργο «Fear Industry». Συνδυάζοντας το θέατρο με την όπερα, το αγγλόφωνο αυτό έργο ακολουθεί την πρόζα του Stand-Up Performance και καταπιάνεται με τις έννοιες των πραγματικών και φανταστικών φόβων όπως τους αντιλαμβανόμαστε στην σημερινή κοινωνία.

 


Article featured image
Article featured image

Συνδυάζοντας προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και ιστορικές ομιλίες, η παράσταση ρίχνει φως στην προέλευση του φόβου και τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά κίνητρα που ενισχύουν και χειραγωγούν τους φόβους αυτούς.

Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το YouTube σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις.

Τώρα φοβόμαστε ακόμη περισσότερο από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, θανατηφόρες ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση και ας μην ξεχνάμε και τους τρομοκράτες.

 



Τους ηθοποιούς Μάριο Ιωάννου και Έλενα Καλλινίκου πλαισιώνει με μουσικές παρεμβάσεις η μέτζο σοπράνο Μαριάννα Σουρή, με άριες απο Lieder και χορωδιακά τραγούδια από τους Schumann, Purcell, Taverner Wolf και Pärt.

Με βάση την αρχική απόδοση του έργου που έκανε την πρεμιέρα του στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ τον Μάιο του 2014, οι παραστάσεις στην Λευκωσία θα είναι το έναυσμα της μεγάλης περιοδείας του «Fear Industry Project» (2015/16) το όποιο θα επεκταθεί σε έξι συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές Πόλεις / Θέατρα (Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Αθήνα, Στουτγάρδη, Λονδίνο). Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την κάθε χώρα θα συνεργαστούν με την ομάδα της Κύπρου, στην γλώσσα της αντίστοιχης χώρας, έτσι ώστε να επεκταθούν στο θέμα του φόβου.

Χώρος: Σατυρικό Θεάτρο, Πειραματική Σκηνή [22312940]

Ημερομηνία: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ώρα: 20:00

Συμμετέχοντες / Καλλιτέχνες: Achim Wieland (Σκηνοθεσία/Ιδέα), Δραματουργία/Κείμενο: Achim Wieland με τους ηθοποιούς, Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου (Ηθοποιοί), Λία Χαράκη (Καλλιτεχνική Σύμβουλος), Μαριάννα Πιερέττι (Μέτζο Σοπράνο), Λίνος Παναγή (Σύμβουλος Σεναρίου), Sossee Eskidjian (Σκηνικά, Κοστούμια), Γιώργος Λάζογλου (Φωτισμός), Πάνος Μπαρτζής (Σύμβουλος - Ήχος και Μουσική).

Πληροφορίες: Σύλβια Νεοφύτου [99655796]

Την παράσταση στηρίζουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Γερμανική Πρεσβεία, η Columbia Shipmanagment και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο μέσα στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ευρώπη 2015/2016.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ