Βαρουφάκης: «Μετάνιωσα για τη φωτογράφηση στο Paris Match»

Δεν έχει ενημέρωση για τρύπα στα έσοδα δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που τόνισε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν του πρότεινε ποτέ βοήθεια για Grexit, ενώ αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη φωτογράφηση στο Paris Match.


Article featured image
Article featured image

Αναφερόμενος στο διάλογο του με τον Γερμανό ομόλογό του, περί προσφοράς βοήθειας από Σόιμπλε για Grexit, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπήρξε τέτοια αναφορά, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την αποκάλυψη του περιεχομένου των συνομιλιών του με τον Γερμανό, αναφέροντας ότι δεν κράτησε το λόγο του να μην δημοσιοποιηθούν οι συζητήσεις τους. 

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πολυσυζητημένη φωτογράφηση στο περιοδικό Paris Match με τη σύζυγό του, η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. «Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφηση το μετανιώνω. Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μού αρέσει», είπε σε συνέντευξή του στον Alpha, αλλά πρόσθεσε ότι το κείμενο που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό «έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».

Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «τρύπα» 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρήκαν τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση. «Δεν ξέρω τι έχουν βρει. Όταν έρθουν να μου το πουν θα το συζητήσουμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι ούτως ή άλλως ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες και η υστέρηση εσόδων υπήρχε ήδη από τα μέσα του 2014.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και το δημοσίευμα της Bild, αναφέροντας ότι είναι τιμή του να τον λοιδορεί η γερμανική εφημερίδα, την οποία αποκάλεσε «φυλλάδα», ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστο το Spiegel, με αφορμή το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού περί σχεδίου για «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα όπως στην Κύπρο. «Εχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς», είπε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για δημοψήφισμα ή για εκλογές, «αλλά αν ο λαός χρειαστεί να αποφανθεί για μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του δεν πρέπει να το αποκλείσουμε».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ