Το πλήρες πρόγραμμα του (τριήμερου) 3oυ Φεστιβάλ Ξαρκής

Τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση για το Φεστιβάλ Ξαρκής που μετακομίζει φέτος στη γραφική Λόφου και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό!

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ πλέον μεγαλώνει και περιλαμβάνει ακόμα πιο πλούσιο από το περσινό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων 14 εκπαιδευτικά εργαστήρια, 11 μουσικά δρώμενα, 9 προβολές ταινιών μικρού μήκους, 3 performances, 2 παρουσιάσεις και 1 παιχνίδι με ερωτήσεις κρίσεως.

Το πανηγύρι δημιουργίας θα ξεκινήσει από τις 6 του Ιούλη με μεμονωμένα εργαστήρια στο χωριό, απευθυνόμενα κυρίως σε άτομα με επαγγελματικό υπόβαθρο στα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συνεχίσει με την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ξαρκής από τις 10 μέχρι και τις 12 του Ιούλη.


Σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει στους επισκέπτες μια αυθεντική εμπειρία του κυπριακού πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει ένα διάλογο για την τοπική κοινωνική βιωσιμότητα.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διάφορες πτυχές της τοπικής και λαϊκής κουλτούρας θα αναμειχθούν αρμονικά με τις εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Αυτή η ζύμωση μπορεί να αποτελέσει μοντέλο αναζωογόνησης και δημιουργικής ανάπτυξης των κοινοτήτων, ενώ μέσα από διάφορα εργαστήρια, παρουσιάσεις και την εφαρμογή της θεωρίας συμμετοχικού σχεδιασμού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, να εμπλακούν πρακτικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να καταρτιστούν στο κάθε θέμα, να δημιουργήσουν και να συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα της κάθε δράσης. Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, βασικός συντελεστής της οποίας είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τα μουσικά acts του φεστιβάλ θα αποτελέσουν την κορύφωση της πανήγυρης.

 



Παραδείγματα δράσεων περιλαμβάνουν την κοινωνική συλλογή προφορικών διηγήσεων που αφορούν το κοινό μας παρελθόν, ή την οργάνωση άλλων διαθεματικών εργαστηρίων, με την συνεργασία παραδοσιακών παραγωγών και σύγχρονων σχεδιαστών, που έχουν τη δυναμική να φέρουν τους ανθρώπους από διαφορετικές γενιές μαζί.

 



«Ευελπιστούμε ότι μακροπρόθεσμα το Φεστιβάλ Ξαρκής θα αποτελέσει γόνιμο έδαφος για κοινωνικά ωφέλιμες καινοτόμες ιδέες» καταλήγει η ομάδα παραγωγής του φεστιβάλ.



Πατήστε ΕΔΩ για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων.



Να πούμε πως στη Λόφου θα βρεθεί και η CITY, πραγματοποιώντας ένα διαδραστικό εργαστήρι στο καφενείο του χωριού (θα σας ενημερώσουμε σχετικά εντός των επόμενων μερικών ημερών).

 

Πάρε μια γεύση από τη φάση του Ξαρκής μέσω του βίντεο με τα highlights της περσινής διοργάνωσης



Περισσότερες πληροφορίες:

www.facebook.com/xarkisfestival

www.facebook.com/events/854687791251485/

www.xarkis.com

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το επίσημο trailer του Φεστιβάλ Ξαρκής 2015

 



 

Υποστηρικτές του φεστιβάλ είναι ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η Τράπεζα Κύπρου και η Ταβέρνα Καμάρες.

Χορηγός επικοινωνίας η CITY Free Press

 



Σημαντική είναι και η βοήθεια των αγροτουριστικών καταλυμάτων «Οινοέσσα», «Τα Σπιτάκια του Ξένη», «Τα Πετρόσπιτα της Κωνσταντίας» και την ταβέρνας «Λόφου».

Ομάδα παραγωγής:

Βασική διοργάνωση & καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Σκαρπάρη

Μουσική επιμέλεια & υπεύθυνος για μουσική σκηνή: Ευαγόρας Μπεκιάρης

Υπεύθυνη για οπτική επικοινωνία + βοηθός στη μουσική επιμέλεια (DJs): Δέσποινα Καννάουρου

Βοηθός παραγωγής: Στέφανη Πολυκάρπου

Σχεδιασμός φωτισμού & τεχνική υποστήριξη: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Συντονιστής bar: Αργύρης

Βίντεο & φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά & Μαρία Σπήβακ

Κυπριακά κείμενα: Μέλισσα Χριστοδούλου

Βοηθός/εθελοντής: Περσεφόνη Νεοφύτου



Φωτογραφίες άρθρου: screenshots από το πραγματικό υπέροχο φετινό tailer

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ