Το Mall of Cyprus πωλήθηκε σε Nοτιοαφρικανικό όμιλο

Η πώληση έναντι 194 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στο σύμπλεγμα του εμπορικού πάρκου που περιλαμβάνει το Mall of Cyprus, το ΙΚΕΑ, τα Annex 3 και 4 καθώς και το Mall της Έγκωμης.

 


Article featured image
Article featured image

Για την ακρίβεια, η συμφωνία του ομίλου Σιακόλα με τον Νοτιοαφρικανικό όμιλο Atterburry, έκλεισε έναντι του ακριβές ποσού των 193 εκατ. και 740 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει και τα χρήματα έχουν έρθει στην Κύπρο, ενώ επίσημα αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται δε ότι ο Νοτιοαφρικανικός όμιλος διαχειρίζεται πολλά Mall στην Νότια Αφρική αλλά και σε Μαυρίκιο, Γκάνα, Ναμίμπια και Ευρώπη.

Στόχος της συγκεκριμένης απώλειας περιουσιακού στοιχείου είναι η περαιτέρω μείωση του δανεισμού του ομίλου Σιακόλα κατά 90 εκ. ευρώ, όπως επίσης και η αύξηση της ρευστότητας των εταιρειών του ομίλου.

Ήδη ο Όμιλος προχώρησε σε πώληση της συμμετοχή του στην ΜΤΝ, ενώ πέρσι πώλησε σε ξένες εταιρείες τις συμμετοχές του στους χώρους εστίασης και στα εμπορικά καταστήματα των αεροδρομίων.


Πηγή: In Business

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ