Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Μπίλι

Θα θυμάστε το σούσουρο που είχε προκληθεί μετά τον θάνατο του σκύλου Μπίλι, στο Παραλίμνι, τον Ιούλιο του 2014.

 


Article featured image
Article featured image

Ο σκύλος πετάχτηκε σε μηχάνημα συμπίεσης σκουπιδιών ξενοδοχείου, επειδή… γάβγιζε.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, βρήκε σήμερα αθώους και τους δυο κατηγορούμενους για το περιστατικό (το διευθυντή του Ξενοδοχείο Αναστασία-Τσόκκος και τον υπάλληλό του).

Η απόφαση αυτή, πάρθηκε με την αιτιολογία ότι αν και η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του Μπίλι προήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος στη βάση του κρανίου με ένα αιχμηρό εργαλείο, το Δικαστήριο δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο και κανένας δεν είδε τους κατηγορούμενους να κτυπούν τον Μπίλι με οποιοδήποτε αιχμηρό εργαλείο.



Η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί καθόλου το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο αντιδρά με ανακοίνωση του, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πιο κάτω:

«ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου παρευρέθηκε σήμερα (09/12/15) στην ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου – Παραλίμνι για να ακούσει την απόφαση του Δικαστηρίου εάν οι κατηγορούμενοι ( Ο Διευθυντής το ξενοδοχείου Αναστασία – Τσόκκος και ο υπάλληλος) είναι αθώοι ή ένοχοι για το θέμα του άδικου θανάτου του Μπίλι.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν αθώοι, με την αιτιολογία ότι αν και η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του Μπίλι προήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος στη βάση του κρανίου με ένα αιχμηρό εργαλείο, το δικαστήριο δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο και κανένας δεν είδε τους κατηγορούμενους να κτυπούν τον Μπίλι με οποιοδήποτε αιχμηρό εργαλείο.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα εξετάσει σε βάθος την απόφαση του δικαστηρίου (υπάρχουν αρκετά και σοβαρά ερωτηματικά) με τους νομικούς του συμβούλους με σκοπό να βρεθούν τα οποιαδήποτε νομικά και αδύνατα σημεία με σκοπό να εφεσιβληθεί η απόφαση μέσα στα χρονικά όρια των 14 ημερών.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου και η ώρα 11 το πρωί.

Τέλος θεωρούμε ότι η σημερινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου δεν μας ικανοποιεί καθόλου, δεν είναι αποτρεπτική και σίγουρα στέλνονται πολύ αρνητικά μηνύματα όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Κύπρου.

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ»

 

Δείτε σχετικό βίντεο με τις διαμαρτυρίες του κόσμου για το περιστατικό, το καλοκαίρι του 2014:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ