10+1 προϊόντα για να εμπλουτίσεις το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα, πατάτες, παντζάρια, ελιές, λαγάνες και κουνουπίδια, τι άλλο θα μπορούσες να βάλεις στο καλάθι της Καθαράς Δευτέρας για να το εξελίξεις λιγάκι ρε αδερφέ;

 


Article featured image
Article featured image

Εντάξει, τέτοια μέρα τρως παραδοσιακά -πιο παραδοσιακά δε γίνεται-, δεν χάθηκε όμως ο κόσμος να προμηθευτείς με ένα δυο προϊόντα έξτρα, είτε για να εμπλουτίσεις με μια πιο gourmet (ή έστω πιο εξεζητημένη) νότα το τραπέζι, είτε απλώς για να εντυπωσιάσεις φίλους και συγγενείς με τις σπουδαίες γεύσεις που θα τους προσφέρεις να δοκιμάσουν.

Ρίξε μια ματιά στην πιο κάτω λίστα που έφτιαξε η CITY με πράγματα δοκιμασμένα, επέλεξε ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα προϊόντα και… καθάρισες!

 

ΟΡΕΚΤΙΚΟ - ΑΛΕΙΦΗ

Ταραμοσαλάτα Μαγουλίτσα

Εμείς απλά λέμε «άλλο ταραμοσαλάτα και άλλο Μαγουλίτσα» ενώ οι παρασκευαστές της την αποκαλούν «ο ροζ χρυσός». Εξαιρετική γεύση. Πρέπει έστω μια φορά να δοκιμάσεις το σπιτικό αυτό προϊόν με το success story που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Η συνταγή γεννήθηκε από μια κυρία η οποία καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και συνήθιζε να την φτιάχνει για τις φίλες της. Όσοι την γεύονταν, την ερωτεύονταν -τη Μαγουλίτσα! Το ίδιο θα πάθεις κι εσύ. Εξίσου νόστιμη και επίσης σπιτική είναι και η ταχινοσαλάτα.

Μαγουλίτσα Σπιτικά Προϊόντα Λευκωσία. Πληρ. 99443233, 99872215 / Θα την βρεις επίσης στις υπεραγορές ΆλφαΜέγα, υπεραγορές Ιωαννίδης και σε αρκετά καταστήματα βιολογικών προϊόντων

 

 

ΛΑΧΑΝΙΚΟ

Kale από καταστήματα βιολογικών προϊόντων

Είναι ένα απλό πράσινο χόρτο, κοντινός συγγενής του λάχανου, αλλά είναι… superfood. Είναι το απόλυτο γευστικό trend, τόσο για οικιακή χρήση όσο και στο μενού εστιατορίων. Αρκεί να γευτείς λίγο απ’ αυτό και αμέσως θα νοιώσεις την ενέργειά του να σε διαπερνά, αλλά και τις τοξίνες σου να υποχωρούν ως δια μαγείας (θα μπορούσαμε να πούμε με λίγη δόση υπερβολής). Πέραν από την πλάκα, είναι εξαιρετικό προϊόν, θα το λατρέψεις. Είναι απίστευτα πλούσιο σε βιταμίνες A, C, D, B12, B6, σε ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις.

Θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων

 

ΦΡΟΥΤΟ

Κουμκουάτ από καταστήματα βιολογικών προϊόντων

Το κουμκουάτ ανήκει στο γένος Φορτουνέλλα και στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Η καταγωγή του είναι από τη Κίνα όπου το καλλιεργούσαν από το 12ο αιώνα, ενώ στην Ευρώπη έφτασε στα μέσα του 19ου αιώνα ως καλλωπιστικό φυτό. Η ονομασία κουμκουάτ σημαίνει στα κινέζικα χρυσό πορτοκάλι.

Θα το βρεις σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων

 

 

ΨΩΜΙ

Πράσινο ψωμί από Constantinides Bakery

Ένα υγιεινό ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το οποίο φτιάχνεται με αλεύρι Ζέας (βιολογικό), λευκό αλεύρι (βιολογικό), φυτική πρωτεΐνη (βιολογικό), νιφάδες βρόμης (βιολογικό), σπόρους Chia (βιολογικό), σιτάρι Germ (βιολογικό) και Σπιρουλίνα σε σκόνη (βιολογικό), στην οποία οφείλεται και το πράσινο χρώμα.

Constantinides Bakery Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, Λατσιά. Υπηρεσία delivery σε παγκύπρια κλίμακα (τηλέφωνο 22 487566).

 

 

ΧΥΜΟΣ

Χυμός Rabenhorst με 11 φρούτα και 11 βιταμίνες

Εξαιρετικός χυμός με 11 φρούτα -μύρτιλο, άσπρο σταφύλι, μήλο, αχλάδι, κεράσι, ρόδι, μαύρο βατόμουρο, αρόνια, ζαμπούκο και σταφίδα- και 11 βιταμίνες. Απολαυστικότατος σε κάθε γουλιά.

Σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων

 

 

ΣΧΑΡΑΣ

King Oyster Mushroom από Kantina

Στο Kantina θα βρεις τα εξαιρετικής ποιότητας άγρια μανιτάρια King Oyster Mushroom από την Κορέα, τα οποία είναι τέλεια για τη σχάρα. Μην παραλείψεις να πάρεις μαζί και το sesame oil της εταιρείας La Tourangelle για να το συνδυάσεις αλλά και θαλασσινό αλάτι για να πασπαλίσεις αφού ψηθούν.

Kantina Σοφούλη 48, Λευκωσία. Πληροφορίες 22680040. Σάββατο θα είναι ανοικτό ως τις 3.

 

 

ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

Θαλασσινά σε κονσέρβες από Kantina

Οι κονσέρβες της εταιρείας Los Peperetes, με θαλασσινά από την περιοχή Γαλικία που φημίζεται για τα θαλασσινά της, ίσως όσο καμιά άλλη περιοχή στην Ευρώπη, θα κάνεις το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας πιο γκουρμέ από ποτέ άλλοτε. Δοκίμασε μύδια, σαρδέλες, αχινό, τόνο κ.α.

Kantina Σοφούλη 48, Λευκωσία. Πληροφορίες 22680040. Σάββατο θα είναι ανοικτό ως τις 3.

 

 

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Μαρμελάδες «Γεωδή» σε επιλεγμένους φούρνους ΖΟΡΠΑ

Οι φούρνοι Ζορπάς έφεραν στην Κύπρο τα βραβευμένα, αγνά, ελληνικά βιολογικά προϊόντα Gourmet Grocery. Προέρχονται από επιλεγμένους παραγωγούς και η μεγάλη γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις υπέροχες μαρμελάδες «Γεωδή» χωρίς συντηρητικά, γλυκόζη και χρωστικές. Οι νέες αυτές, ελαφριές μαρμελάδες με Στέβια είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή, αφού περιέχουν 60% λιγότερες θερμίδες από τις συμβατικές μαρμελάδες!

Σε επιλεγμένους φούρνους ΖΟΡΠΑ (Λευκωσία: Χ’Ιωσήφ, Λυκαβητού & Παρισινό / Λεμεσός: Σπ. Κυπριανού & Αγίας Φυλάξεως) και στο ουζομεζεδοπωλείο «Ελληνικόν» (77778300) στη Λευκωσία.

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ & ΚΡΕΜΕΣ

Παραδοσιακά γλυκά από Bakali

Χαρουπόκρεμα με φουντούκι, συκόπιτα, παστέλι, παστελάκι, γλυκά του κουταλιού, αμυγδαλωτό, σταφυλόκρεμα, κρέμα ροδιού με αμύγδαλο… Μερικές μόνο από τις παραδοσιακές προτάσεις στο πανέμορφο κατάστημα Bakali στην παλιά Λευκωσία.

Bakali Νικοκλέους 4 (τέρμα Λήδρας), παλιά Λευκωσία. Πληρ. 22665503. Θα είναι ανοικτοί και το Σάββατο ως τις 18.00.

 

 

VEGAN ΓΛΥΚΟ

Raw Vegan Orange Mixed Berries «Cheesecake» από Constantinides Bakery

Να μην πάρεις ένα γλυκό, μέρα που είναι; Αλλά τι γλυκό; Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να εφοδιαστείς με ένα «cheesecake», το οποίο όμως έχει ως συστατικά σταφυδάκια, oats, σιρόπι αγάβης, cashew nuts, stevia, χυμό πορτοκάλι και λεμόνι, chia seeds, φράουλες και blackberries, οπότε είναι vegan. Υπάρχει σε οικογενειακό μέγεθος αλλά και ατομικό.

Constantinides Bakery Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, Λατσιά. Υπηρεσία delivery σε παγκύπρια κλίμακα (τηλέφωνο 22 487566).

 

 

ΣΝΑΚ

Bagels από Qboo

Θυμόμαστε ένα πολύ χαρακτηριστικό post του Qboo στο facebook που έλεγε «σε ένα χρόνο πουλήσαμε όσα bagels πουλάει το H&H Bagels στη Νέα Υόρκη. Ναι όμως, αλλά η Νέα Υόρκη είναι σχεδόν 365 φορές μεγαλύτερη από τη Λευκωσία». Πολύ καλή η παρατήρηση, πολύ καλά όμως και τα bagels, τα οποίας μπορείς να απολαύσεις όσο και μόνα τους με τον καφέ σου, όσο και συνδυαστικά με οτιδήποτε από το καλάθι της σαρακοστής. Επέλεξε σκέτο, με σουσάμι, με σουσάμι και poppy seeds (παπαρουνόσπορος), ολικής αλέσεως, ή με κανέλα και σταφυδάκια και απόλαυσε όσα μα όσα θες χωρίς ενοχές. Μην παραλείψεις να πάρεις και ένα ψωμί με σπόρους Zea πριν φύγεις!

Qboo Προδρόμου 51, Λευκωσία. Πληρ. 22270477.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ