Κάτι πολύ μεγάλο θα γίνει στο Κίτι τον Ιούλιο

Το κυπριακό καλοκαίρι είναι γεμάτο με εκδηλώσεις και πάρτι, πλην όμως κάθε χρόνο -τα τελευταία μερικά χρόνια- είναι και ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός που γίνεται και ξεχωρίζει.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα event που συνδυάζει ήλιο, διασκέδαση και μουσική, με την αδρεναλίνη και τον ενθουσιασμό για τα extreme sports να είναι στα ύψη. Ο λόγος για τον βασιλιά των kite, το «King of  Kite».

Το πρωτάθλημα Κitesurfing θα πραγματοποιηθεί στο Kahuna Surfhouse, που βρίσκεται στο Σοφτάδες Beach Κιτίου, μεταξύ 16 και 17 Ιουλίου.

Αν ξέρεις από Kitesurfing, σίγουρα θα γνωρίζεις πως πρόκειται για το ταχύτερα ανελισσόμενο θαλάσσιο σπορ στον κόσμο, καθώς συνδυάζει όλες τις συγκινήσεις του windsurfing, του surfing, του αλεξίπτωτου πλαγιάς και του wakeboarding. Είναι ένα άθλημα που κερδίζει τεράστια δημοτικότητα και στο νησί μας, ενώ στόχος των διοργανωτών του «King of Kite 2016» είναι να βάλουν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του Kitesurfing.


Το Kitesurfing είναι ένα καταπληκτικό άθλημα για να συμμετέχεις, ενώ είναι επίσης φανταστικό να το παρακολουθείς.


Είναι σαν γυμναστική στον αέρα, με τεράστια άλματα, τρελή ταχύτητα και εκπληκτική δράση. Περιττό να αναφερθούμε και στην εικόνα με τα πολύχρωμα kite που ομορφαίνουν τον ουρανό πάνω από την όμορφη θάλασσα της Μεσόγειου...

 



 

Ο τεράστιος Lewis Crathern θα είναι στο Κίτι

Το πρώτο «King of Kite» διοργανώθηκε το 2013 και λόγω της δημοτικότητάς του, έχει καταστεί θεσμός. Φέτος, μάλιστα, ο τεράστιος από κάθε άποψη kite surfer, Lewis Crathern, θα έρθει στο νησί μας για κρίνει τους αγώνες. Γνωστός για το άλμα του πάνω από το Brighton Pier και το Worthing Pier στην Αγγλία, αλλά και για το γεγονός ότι είναι δύο φορές βασιλιάς του Red Bull Air και του Red Bull Megaloop Challenge, ο Lewis δίκαια θεωρείται ως ένα από τα πιο «δυνατά» του αθλήματος. Πλέον, είναι η φωνή του kitesurfing, σχολιάζοντας αλλά και κάνοντας mcing στα μεγαλύτερα γεγονότα kitesurfing στον κόσμο. Και να τώρα που ήρθε η ώρα να «ευλογήσει» κι εμάς με την ενέργειά του, μέσα και έξω από το νερό.

Ο Lewis Crathern θα είναι στο Kahuna Surfhouse και τις δυο ημέρες, θα παρουσιάσει στους θεατές τα κόλπα του στο νερό, που θα φιλοξενήσει τον αγώνα έξι χιλιόμετρων κατάβασης και στη συνέχεια θα κρίνει τους συμμετέχοντες και θα στέψει τον πρωταθλητή «King of Kite 2016». Ενημερωτικά, πέρυσι υπήρχαν 64 συμμετέχοντες στο σλάλομ και 28 στο Freestyle.

 

Το «King of Kite 2016» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Συμβούλιου Τουρισμού Λάρνακας, της Keo Light και της Gshock.

Η CITY, ως Χορηγός Επικοινωνίας, θα βρίσκεται στο Κίτι!

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

11:00 - 13:00  Kitesurfer Registration

13:30  Slalom Briefing

14:00  Mens Heavy & Womens Slalom Race

14:30  Mens Light Slalom Race

14:00 - 14:45  Lewis Crathern Demo

15:00  Free Air Briefing

15:30 - 17:00  Free Air Competition

17:00 - 18:00  Water free for Kiters

18:00  Award Ceremony

18:30  Beach Party

 

To «King of Kite» είναι μια μοναδική μέρα για όλους τους λάτρεις των σπορ, για οικογένειες και ανθρώπους όλων των ηλικιών. DJs θα κρατήσουν την διάθεση στα ύψη, ενώ στο Kahuna Surfhouse θα διατίθενται φαγητό και ποτά.

 



Ελάτε στην οικογένεια του Kahuna Surf House!

kahunasurfhouse.eu/king-of-kite

facebook.com/events/401669343353183

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ