Έγινε (ιπτάμενος ο) Lewis

Είναι Βρετανός, είναι σπουδαίος kite surfer και είναι ιδιαίτερα γνωστός για το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει καταφέρει να υπερπηδήσει πολύ μεγάλα εμπόδια.

 


Article featured image
Article featured image

Κι όταν λέμε μεγάλα εμπόδια, χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως τα πιο γνωστά (τεράστια) άλματά του είναι αυτά που έχει κάνει πάνω από το Brighton Pier αλλά και το Worthing Pier στην Αγγλία.

«Ίσως ο επόμενος στόχος μου θα ήταν να κάνω Kite surfing σε ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο μέρος». Μέχρι να αποφασίσει να αποφασίσει να βάλει σε τροχιά υλοποίησης τα επόμενα «τρελά» σχέδιά του, ο Lewis Crathern έρχεται Κύπρο και δη στο Κίτι για το «King of Kite 2016».

Ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα ο Crathern, ο οποίος δίκαια θεωρείται ως ένα από τα πιο «δυνατά» χαρτιά του αθλήματος, να «ευλογήσει» κι εμάς με την ενέργειά του, μέσα και έξω από το νερό, έχοντας ένα ρόλο πολύπλευρο στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου.

 

Μετά από τόσα χρόνια στο άθλημα, τι θα έλεγες πως σου προσφέρει το Kite surfing;

Είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να τα συνοψίσω σε μια πρόταση. Στην κορυφή θα έβαζα ίσως την αίσθηση της ελευθερίας που νοιώθεις όταν βρίσκεσαι πάνω από τον ωκεανό και ο άνεμος διαπερνά το κορμί σου. Επιπλέον, πολύ σημαντικό για μένα είναι πως το kite surfing με βοηθά να διατηρώ μια καλή φυσική κατάσταση, αλλά και να κάνω καινούργιους φίλους στις διάφορες κοινότητες που τυγχάνω να βρεθώ κατά καιρούς. Η ενασχόληση μου με το άθλημα μου προσφέρει την ευκαιρία να ταξιδεύω στον κόσμο και να γνωρίζω πολλά και διαφορετικά μέρη.

 


Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ τι γίνεται με τον καιρό και τις συνθήκες στην Κύπρο και με χαρά μου παρατηρώ πώς υπάρχουν συνεχείς άνεμοι και πολύ ευνοϊκές συνθήκες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.


Συνήθως, τι σκέφτεσαι όταν είσαι στον αέρα; Προλαβαίνεις να σκεφτείς κάτι;

Ωραία ερώτηση! Όταν βρίσκομαι στον αέρα, ο χρόνος μοιάζει να κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς -στην πραγματικότητα δεν έχεις αίσθηση του χρόνου. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι προλαβαίνω να σκεφτώ καθ’ όλη τη διάρκεια είναι το πως θα πετύχω μια ομαλή προσγείωση. Κάτι που είναι δύσκολο και θέλει πολύ προσοχή, ενώ η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 6 μέχρι 10 δευτερόλεπτα -μεγάλο διάστημα όταν πετάς στον αέρα.

 

 

Είσαι γνωστός για τα τεράστια άλματα που έχεις κάνει πάνω από το Brighton Pier αλλά και το Worthing Pier στην Αγγλία. Υπάρχει κάποιο άλλο απωθημένο;

Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει διάφορα, και πλέον το να υπερπηδώ μεγάλα εμπόδια είναι κάπως συνηθισμένο για μένα -ελπίζω αυτό να μην ακούγεται περίεργο. Δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιο απωθημένο, προτιμώ να το βλέπω ως στόχο και ίσως ο επόμενος θα ήταν να κάνω kite surfing σε ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο μέρος. Δεν μπορώ βέβαια να αποκαλύψω τι και που ακριβώς θα είναι αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως όταν μπει σε τροχιά υλοποίησης θα το ανακαλύψετε.

 


Δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιο απωθημένο, προτιμώ να το βλέπω ως στόχο και ίσως ο επόμενος θα ήταν να κάνω kite surfing σε ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο μέρος.


Τι έχεις ακούσει για την κυπριακή σκηνή του kite surfing αλλά και για το «King of Kite»;

Αυτό που ξέρω για το «κυπριακό» kite surfing είναι πώς υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και ενδιαφέρον για το άθλημα και ότι χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο αγαπητό ανάμεσα στους locals. Ξέρω μάλιστα ότι έχουν φτιάξει στην παραλία ένα πολύ όμορφο σημείο που κάνουν τις συναντήσεις τους και προπονούνται. Για το «King of Kite», δεν έχω ακόμη προσωπική γνώμη, αλλά ιδιαίτερα καταξιωμένοι συναθλητές μου που έχουν βρεθεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις, επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τις υψηλές προδιαγραφές του διαγωνισμού, όσο και για την Κύπρο. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, παρακολουθώ λίγο τι γίνεται με τον καιρό και τις συνθήκες στην περιοχή, και με χαρά μου παρατηρώ πώς υπάρχουν συνεχείς άνεμοι και πολύ ευνοϊκές συνθήκες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ελπίζω ο διαγωνισμός να αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές απ’ όλο τον κόσμο και να βρεθούν στην Κύπρο για να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλήματος.

 



Τι ξέρεις για την Κύπρο γενικότερα;

Δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Κύπρο και ομολογώ πώς ξέρω ελάχιστα για το νησί. Γνωρίζω μόνο ότι είναι το δυτικότερο άκρο της Μεσογείου. Προσωπικά, αυτό που επιδιώκω, είναι κάθε χρόνο να επισκέπτομαι και έναν διαφορετικό προορισμό και κάπως έτσι για φέτος προέκυψε η Κύπρος και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να βρεθώ εκεί.


Όταν βρίσκομαι στον αέρα, το μόνο που προλαβαίνω να σκεφτώ είναι πως θα πετύχω μια ομαλή προσγείωση.


Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σου στο φετινό event στην Κύπρο;

Ο ρόλος μου θα είναι πολύπλευρος. Θα βρίσκομαι στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, ενώ θα έχω και κάποιο συμβουλευτικό ρόλο στη διοργάνωση. Σαφώς θα βοηθώ και θα φροντίζω για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ενώ σκοπός μου είναι να επικοινωνήσω το άθλημα του Kite Boarding, όσο καλύτερα γίνεται, σε αθλητές του Kite Surfing και απλό κόσμο που θα βρεθεί στην εκδήλωση. Τέλος, αν βρεθεί χρόνος, θα προσπαθήσω να κάνω και coaching, αν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται!

 

 

ΕΔΩ μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες για το King of Kite που θα πραγματοποιηθεί στο Kahuna Surfhouse, στο Κίτι, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουλίου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ