Το άτομο πίσω από το πολύ δημοφιλές κυπριακό brand-ρακέτες «Ace»

Ο Στέφανος Ιεροδιακόνου από τη Λευκωσία έζησε, σπούδασε και δούλεψε για αρκετά χρόνια στο Μαϊάμι. Εκεί όπου το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ!

 


Article featured image
Article featured image

Ο κόσμος εκεί, όπως μας λέει, συχνάζει σε παραλίες και beach bars και όλοι είναι κυριολεκτικά με μια ρακέτα κι ένα κοκτέιλ στο χέρι. Στην ίδια φάση, δηλαδή, που βρίσκονται και οι περισσότεροι εδώ στην Κύπρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι η αλήθεια πως, τα μόνα που χρειαζόμαστε να μας συνοδεύσουν στις παραλίες είναι ένα ζευγάρι ρακέτες, ένα καπέλο, μια πετσέτα και μια τσάντα θαλάσσης.  

Εξού και ερχόμενος πίσω στην Κύπρο, ο Στέφανος αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο κυπριακό brand με προϊόντα για την παραλία και όχι μόνο.

Μαζί με μια ομάδα ατόμων, που επίσης αγαπούν τη θάλασσα, έφτιαξαν το πρώτο προϊόν του brand «Ace». Πρόκειται για ένα ζευγάρι με ανθεκτικές στο χρόνο ρακέτες, οι οποίες κατάφεραν από τον πρώτο κιόλας χρόνο της κυκλοφορίας, μέσα σε ένα καλοκαίρι, να κάνουν δυναμική εμφάνιση στις κυπριακές παραλίες.

Με αφορμή, λοιπόν, τον «χαμό» που γίνεται φέτος με τις ρακέτες «Ace», σκεφτήκαμε πως θα 'ταν ωραία να βρούμε το άτομο που βρίσκεται πίσω από αυτές.

 

Είναι κυπριακό το brand «Ace»;

Ναι, είναι κυπριακό το brand, αλλά οι ρακέτες κατασκευάζονται σ’ ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα, το οποίο παράγει χειροποίητες ρακέτες τα τελευταία 60 χρόνια. Σκοπός μας είναι μετά τις ρακέτες να δημιουργήσουμε κι άλλα προϊόντα που να έχουν σχέση με το beach lifestyle.

 



 

Πότε δημιουργήθηκε το brand;  

Δουλεύουμε πάνω του εδώ και 15 μήνες. Αρχικά, προσπαθήσαμε να δούμε πολύ σοβαρά την αισθητική της ρακέτας, έτσι μια ομάδα από professional designers δούλευε για τρεις μήνες πάνω στην εμφάνισή της. Όταν καταλήξαμε στο τελικό σχέδιο πήγα πίσω στην Αμερική, όπου έκανα το business plan και ταυτόχρονα δούλευα σε μια ακαδημία τένις για παιδιά, στην οποία έμαθα πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το τένις οι οποίες με βοήθησαν και με το brand.

Πως προέκυψε η ονομασία «Ace» και γιατί οι ρακέτες συνοδεύονται από το σλόγκαν Play More;

Το όνομα «Ace» είναι εμπνευσμένο από την πιο δυνατή ορολογία του τένις, τον άσσο. Το σλόγκαν Play More έχει σκοπό να προτρέψει τους παίχτες του τένις να παίζουν περισσότερο, αλλά και όσους δεν ασχολούνται με το σπορ να ξεκινήσουν.

 



Με τι υλικά είναι φτιαγμένες;

Οι ρακέτες είναι χειροποίητες και είναι κατασκευασμένες από ξύλο Marine Plywood, το οποίο είναι ανθεκτικό και αδιάβροχο. Μέχρι να ολοκληρωθούν, περνούν από 9 διαφορετικά στάδια. Στη μέση της ρακέτας, δημιουργήσαμε μια πατέντα με κενά αέρος, ούτως ώστε να απορροφούνται οι κραδασμοί για να μην σπάνε. Επίσης, έχουν εγγύηση 2 χρόνων, για τυχόν ζημιές και φθορές, πράγμα πρωτάκουστο για τέτοια μικρά προϊόντα.

Σε τι διαφέρουν από τις συμβατικές ρακέτες που βρίσκουμε στο περίπτερο;

Η διαφορά που έχουν από τις συμβατικές ρακέτες είναι πως εκείνες θα σου αντέξουν για μερικές βδομάδες, ή τουλάχιστον για μια καλοκαιρινή σεζόν, ενώ οι Ace είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο που θα σου αντέξουν για μια ζωή.

 



Ποιος πιστεύεις πως είναι ο λόγος που φέτος κυκλοφόρησαν τόσο πολύ στις παραλίες του νησιού;

Λόγω του μοναδικού χαρακτήρα του brand, της εμφάνισης και της ανθεκτικότητάς τους. Επίσης, πιστεύω πως βοηθούν και οι ενέργειες που γίνονται γύρω από το brand, καθώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα για τους λάτρεις της παραλίας και του beach tennis. Διοργανώνουμε διάφορα events για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του facebook page μας. Κάθε Σαββατοκύριακο επιλέγουμε μια παραλία και στήνουμε εκεί ένα playground, όπου παίζουμε και μαθαίνουμε beach tennis σε όσους επιθυμούν. Στο μέλλον θα διοργανώσουμε και εκστρατείες καθαρισμού παραλιών.

 



Πόσα στοιχίζουν οι ρακέτες;

Στοιχίζουν 40 ευρώ και μαζί παίρνεις μια επαγγελματική μπάλα του τένις και μια τσάντα για να τις τοποθετείς μέσα, η οποία φτιάχνεται στην Κύπρο. Επίσης, άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι πως στη χειρολαβή της ρακέτας υπάρχει μια έξτρα επένδυση για να είναι πιο άνετη στο κράτημα.

Πού μπορούμε να τις βρούμε;

Θα τις βρείτε στο online shop, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε Λευκωσία, Πρωταρά και Λεμεσό. Πωλούνται, επίσης, και στα διάφορα playground σημεία που στήνονται κάθε Σαββατοκύριακο σε παραλίες του νησιού. Κυκλοφορούν σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς -γαλάζιο, μπλε και κόκκινο.





Πωλούνται και στο εξωτερικό;

Το πλάνο μας ήταν για φέτος που είναι ο πρώτος χρόνος που κυκλοφορεί το brand να μέναμε εντός Κύπρου και αργότερα να βγαίναμε εξωτερικό. Η ζήτηση,όμως, ήταν πολύ μεγάλη, έτσι στείλαμε ρακέτες από φέτος σε διάφορες περιοχές, όπως Μεξικό, Μαϊάμι, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη και Μύκονο. Στο μέλλον το brand θα κυκλοφορήσει και σε άλλεςπεριοχές και χώρες όπου υπάρχει ήλιος και θάλασσα.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ