«Εξαιτίας ενός απρόσεκτου οδηγού, ο Πέτρος δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο σπίτι»

«Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 ο αδελφός μου Πέτρος Καραπατέας (26 ετών), επέστρεφε στο σπίτι μετά από έξοδο, με την Vespa του. Δυστυχώς, εξαιτίας ενός απρόσεκτου οδηγού, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στον προορισμό του».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Γιώργος Καραπατέας, μέσα από την επιστολή που έστειλε στα Μέσα, δεν ζητά εκδίκηση αλλά δικαίωση. Λέει πώς ο αδελφός του χάθηκε άδικα στο δρόμο, από μια απροσεξία ενός άλλου οδηγού.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση και οι φίλοι του Πέτρου μαζί με την οικογένειά του, πραγματοποίησαν με αυτή την ευκαιρία μια πορεία 750 km στις ελεύθερες περιοχές, για να τιμήσουν τον Πέτρο, αλλά και για να θυμίσουν σε όλους μας πώς μια κακή στιγμή στο δρόμο μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες.



Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα κομμάτι της επιστολής:

«Στις 3:15 πμ, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, που οδηγούσε γιός γνωστού Κύπριου πολιτικού, ερχόμενο από παράλληλο δρόμο χτύπησε τη Vespa που οδηγούσε ο Πέτρος και την έριξε κάτω. Ο Πέτρος δεν είχε καν την ευκαιρία να αντιδράσει για να αποφύγει το ατύχημα και πέθανε μέσα σε 15 λεπτά, μετά τη σύγκρουση. 

Ο οδηγός τότε ήταν μόλις 18 χρονών, και είχε άδεια οδήγησης μόλις τρεις μήνες. Ακόμη και σήμερα, ο οδηγός δεν απολογήθηκε ποτέ για την πράξη του, ούτε για τον πόνο που προκάλεσε στην οικογένεια και τους φίλους του Πέτρου.   

Η αστυνομία, αφού εξέτασε την υπόθεση αποφάνθηκε πώς ο οδηγός του αυτοκινήτου έπρεπε να παραπεμφθεί με την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας, η οποία επισύρει ποινή μόνο μέχρι 5 έτη φυλάκισης. 

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ και τρία χρόνια, με τον κατηγορούμενο να έχει αλλάξει την κατάθεση του ήδη 3 φορές, από αθώος σε ένοχος και πάλι αθώος, με αποτέλεσμα να προκαλεί καθυστερήσεις στην υπόθεση. 

Οι διαδικασίες όμως επιτέλους έχουν ολοκληρωθεί, και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 8:30 πμ, ο δικαστής θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση, σχετικά με την υπόθεση. 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 2–4 Σεπτεμβρίου 2016, οι φίλοι του Πέτρου μαζεύτηκαν για να πραγματοποιήσουν ένα road trip 750km, στην ελεύθερη ακτογραμμή της Κύπρου, προς τιμήν του αδελφού μου ο οποίος λάτρευε τις περιπέτειες. Επίσης θέλαμε να θυμίσουμε στον κόσμο το δυστύχημα που είχε συμβεί τότε, και να προσελκύσουμε ξανά την προσοχή των μέσων, για να το αναδείξουν. 

Ελπίζουμε πώς την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο θα αποδώσει δικαιοσύνη και ο Πέτρος θα μπορέσει επιτέλους να αναπαυθεί εν ειρήνη».



Για να παρακολουθήσετε το βίντεο από την πορεία, πατήστε πάνω στην ακόλουθη φωτογραφία:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ