Πάμε για το Guinness με τη μεγαλύτερη υποβρύχια ανθρώπινη αλυσίδα

Εθελοντές δύτες από όλη την Κύπρο και όχι μόνο, θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, δημιουργώντας την μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα στον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στη Λεμεσό στις 2 Οκτωβρίου από τις 8:00 έως τις 12:00, στο χώρο του παλιού λιμανιού με σκοπό την προβολή της Κύπρου και της υποβρύχιας κατάδυσης.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 174 και πλέον Δύτες (άνδρες και γυναίκες) θα καταδυθούν σε βάθος 5 μέτρων, για περίπου 10 λεπτά, σχηματίζοντας μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα - σύμβολο σταθερότητας και ενότητας.  

Στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και μη, καταδυτικοί όμιλοι αλλά και εθελοντές λάτρεις της υποβρύχιας κατάδυσης. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν η ομάδα Flyboarding Cyprus – Επαγγελματίες flyboarders με επίδειξεις.

Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή το κατέχει η Ιταλία, όπου το 2015 κατέρριψε το ρεκόρ με συμμετοχή 173 υποβρύχιων Δυτών στο νησί ELBA στη Δυτική Ιταλία.  Το 2013 προηγήθηκε ρεκόρ με συμμετοχή 110 δυτών στο νησί Ρεινιον στον Ινδικό Ωκεανό.

 

Εκπρόσωπος των Εθελοντών Δυτών Κύπρου δήλωσε:

«Θέλουμε να το πετύχουμε γιατί πραγματικά θέλουμε να δείξουμε πόσο υπέροχο είναι το άθλημα της Υποβρύχιας Κατάδυσης. Η Κύπρος διαθέτει ολόχρονα ζεστά νερά, κατάλληλα για ολόχρονα υποβρύχια κατάδυση.  

Στόχος μας να διαδώσουμε το άθλημα μας σε όλους τους Κύπριους αλλά προβαλοντας και τη Κύπρο ως προορισμός καταδυτικού τουρισμού. 

Θέλουμε να αναδείξουμε τη Κύπρο και να τοποθετησοσυμε το πήχη ακόμη ψηλότερα. Και είμαστε σίγουροι πως η διοργάνωση μας θα είναι άψογη»



*Οργανωτές της εκδήλωσης η ομάδα Εθελοντών Δυτών Κύπρου

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ