Ο Μάριος γυμνάζει καρκινοπαθείς (δωρεάν) δυο φορές την εβδομάδα

Ο Μάριος Κοκονάς από τη Λευκωσία κάνει κάτι πραγματικά πολύ σπουδαίο.

 


Article featured image
Article featured image

Άνοιξε ένα μικρό γυμναστήριο στο Στρόβολο με την ονομασία «Fit n' Kick», στο οποίο προσφέρει δύο φορές την εβδομάδα δωρεάν μαθήματα σε καρκινοπαθείς.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Σάββατο, από τις 10.00 μέχρι τις 10.45, και οι ασκήσεις, όπως μας είπε ο ίδιος, γίνονται ανάλογα με την κατάσταση του κάθε ασθενή.

Το πρώτο πράγμα που βλέπει στους καρκινοπαθείς είναι η κατάσταση της υγείας τους και ο βαθμός που τους επιτρέπει ο οργανισμός τους να γυμναστούν.

«Όταν γυμνάζω γκρουπ με καρκινοπαθείς, προσπαθώ να τους βάζω να κάνουν ασκήσεις στις οποίες μπορούν όλοι να ανταπεξέλθουν. Δεν τους πιέζω ποτέ».

Συνήθως, γίνονται προσαρμοσμένες ασκήσεις βάρους και διάφορες άλλες ασκήσεις με λάστιχα, πάντα με τη συμβουλή γιατρού.

Όταν ζήτησα από τον Μάριο να μου πει με ποια αφορμή αποφάσισε να κάνει αυτό το τόσο σπουδαίο πράγμα, είπε πως μόλις τέλειωσε τις σπουδές του στον κλάδο της γυμναστικής στη Ρωσία, βρήκε αμέσως δουλειά σε ένα γυμναστήριο στη Μόσχα. Δούλευε εκεί για περίπου τρία χρόνια, όμως αναγκάστηκε να αφήσει τόσο τη δουλειά του όσο και τη χώρα και να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο, μόλις έμαθε πως η μητέρα του διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Επέστρεψε στο νησί για να είναι δίπλα της και να την στηρίξει με όποιο τρόπο μπορούσε.

 



 



«Σκεφτόμουν πώς μπορούσα, εγώ ως γυμναστής, να βοηθήσω την μητέρα μου. Μετά από αρκετή μελέτη και διάβασμα ξεκίνησα να την γυμνάζω με μερικές απλές ασκήσεις και αυτό τη βοήθησε τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.  

Στη συνέχεια σκέφτηκα πως αφού αυτό βοήθησε τη μητέρα μου, γιατί να μην το προσφέρω και σε άλλα άτομα που το έχουν ανάγκη.

Έτσι αποφάσισα να προσφέρω στο γυμναστήριο μου δωρεάν μαθήματα σε καρκινοπαθείς, δύο φορές την εβδομάδα.

Έρχονται ήδη στο γυμναστήριο 4 άτομα και όντως οι ασκήσεις τούς βοηθούν πραγματικά.


Δεν είναι μόνο η γυμναστική ωφέλιμη γι’ αυτούς. Τους κάνει επίσης καλό που γνωρίζονται μεταξύ τους, γίνονται ομάδα, συζητούν τα προβλήματα τους και στηρίζουν ο ένας τον άλλο».




Το γυμναστήριο ανοίγει επίσημα για το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο ήδη γυμνάζονται εκεί 4καρκινοπαθείς.

Ο Μάριος θα προσφέρει personal training, μαθήματα Taekwon-Do για παιδιά και μαθήματα Mixed Martial Arts για ενήλικες.

Το «Fit n' Kick» βρίσκεται στην οδό Μακεδονιτίσσης 88, στον Στρόβολο.

Θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 8.00 μέχρι τις 20.00, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 17.00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Μάριο στο 99885529.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ