Ακούμε live το πιο ιδιαίτερο φωνητικό σύνολο στην Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Πιο κάτω μπορείς να ακούσεις ένα πάρα πολύ γνωστό κυπριακό τραγούδι, πλην όμως μέσω μιας ερμηνείας έτσι όπως ίσως δεν φαντάστηκες ποτέ ότι μπορεί να διασκευαστεί.

 


Article featured image
Article featured image

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η χορωδία Amalgamation Choir, που συστάθηκε σχετικά πρόσφατα (το 2014 με αφορμή το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος) και διευθύνεται-καθοδηγείται από τη Βασιλική Αναστασίου, με τη συνεργασία και του Ανδρεά Παντελή για τις διασκευές, αποτελεί μια ομάδα από φωνές που ερμηνεύει παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και διασκευασμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Οι ερμηνείες της χορωδίας είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται εύστοχα στη σελίδα της στο facebook. Ένα ταξίδι που ισορροπεί μεταξύ του δροσερού Μεσογειακού ήχου, της ηχούς των βουνών των Βαλκανίων και των πλούσιων ηχοχρωμάτων της πολυφωνίας και των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνής.

Χαρακτηριστικότατο δείγμα δουλειάς τους είναι η σειρά «Live at the Library» που παρουσιάζει η Λουβάνα Δίσκοι, με τραγούδια που ηχογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν ζωντανά, στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη (ένα πανέμορφο χώρο με ιδιαίτερη ηχητική που αρμόζει στις πολυφωνίες της ομάδας).

Συγκεκριμένα, ηχογραφήθηκαν τέσσερα τραγούδια -τρία παραδοσιακά και ένα σε στίχους και μουσική του Γιώργου Καλογήρου- τα οποία μέσα σε μερικούς μόνο μήνες έχουν μαζέψει συνολικά κοντά στις 300.000 views. Εντυπωσιακό πραγματικά το νούμερο!

Απολαύστε πιο κάτω την πολύ ιδιαίτερη διασκευή των Αντρέα Παντελή και της ίδιας της Βασιλικής Αναστασίου στο παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι «Η Βρύση των Πεγειώτισσων» αλλά και το Νανούρισμα (Κάτω Ιταλία).

 



 

 

Επερχόμενες Συναυλίες

Οι Amalgamation Choir θα συμμετάσχουν μαζί με άλλα μουσικά και χορευτικά σχήματα και καλλιτέχνες στην παράσταση ΤΕΡΨηΧΟΡοι, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Στροβόλου, στις 20:00 (περισσότερα εδώ).

Επίσης, στις 28 Ιανουαρίου 2017 θα εμφανιστούν στην Τελετή Έναρξης της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης - Πάφος 2017».

Τέλος, στις 30 Ιανουαρίου 2017 θα εμφανιστούν στο Θέατρο Ριάλτο, στις 20.30, για τα Βραβεία του ΟΝΕΚ.

 

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και στοιχεία επικοινωνίας για τις Amalgamation Choir θα βρεις στο facebook page τους.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ