Σεισμός 7,4 ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ [και προειδοποίηση για τσουνάμι]

Article featured image
Article featured image

Σεισμός μεγέθους 7,4 ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Κέντρο.

 

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε βάθος 9 χιλιομέτρων και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα "κύματα τσουνάμι".

Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα. Καλούν όμως τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα "κύματα τσουνάμι". Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.51 τοπική ώρα και ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ