Σε 60 μέρες ο Έμπολα ξεφεύγει αν δεν αντιμετωπιστεί

Article featured image
Article featured image

Η δυτική Αφρική απέχει μόλις 60 μέρες από μία «ανθρωπιστική καταστροφή» άνευ προηγουμένου, όπως ενημερώνει η Επιτροπή Έκτακτων Καταστροφών (Disasters Emergency Committee) η οποία ξεκίνησε μία τεράστια καμπάνια -έκκληση για να εξασφαλίσει εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση της καταπολέμησης του Έμπολα.  

Η καμπάνια θα έχει τη συμμετοχή όλων των τηλεπαρουσιαστών της Βρετανίας οι οποίοι θα μεταφέρουν την έκκληση για δωρεές που θα ενισχύσουν τη λειτουργία των κέντρων θεραπείας, την παροχή προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό προσωπικό και την προστασία παιδιών που έμειναν ορφανά, εξαιτίας μίας ασθένειας που έχει σκοτώσει σχεδόν 5.000 ανθρώπους και απειλεί ένα ακόμη εκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το νέο έτος.

«Μέσα στα 50 χρόνια ζωής της η επιτροπή έχει κάνει ανάλογες εκκλήσεις για ανθρωπιστικές καταστροφές που έχουν προκληθεί από πλημμύρες, λιμούς, τυφώνες, σεισμούς και για αμέτρητους άλλους λόγους. Ποτέ όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο λόγω της έξαρσης μιας ασθένειας, μέχρι σήμερα» λέει ο Saleh Saeed, γενικός διευθυντής της DEC

«Στη δυτική Αφρική βλέπουμε μια ασθένεια να προκαλεί όχι απλά μια ιατρική κρίση αλλά μία ανθρωπιστική ανάγκη. Χωρίς άμεση δράση που θα εμποδίσει τη διάδοση του Έμπολα και που θα βοηθήσει εκείνους που έχουν επηρεαστεί από την κρίση, μέρη της δυτικής Αφρικής θα αντιμετωπίσουν την καταστροφή μέσα σε 60 μέρες».    


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ