Μια γκαλερί... αλλιώτικη [Gallery 37 στη Λαϊκή Γειτονιά]

Article featured image
Article featured image

Τον Χρήστο τον γνώρισα ένα απόγευμα, σε μια βόλτα στη Λαϊκή Γειτονιά. Μεταξύ άλλων είχα ξεχωρίσει τις αερογραφίες που κάνει και του ζήτησα να μας φτιάξει μια ταμπέλα με το λογότυπο της CITY την οποία θα κρεμάγαμε στο City Free Press Point στο πρόσφατο Afro Banana Republic Festival.

 

Η «ρετρό» ταμπέλα-λογότυπο φτιάχτηκε, κρεμάστηκε στο δάσος του Κόρνου, δίπλα στο αντίσκηνό μας και… έγινε ατραξιόν.

 


Δεν θεωρώ ότι η αερογραφία είναι trend, απλώς ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να την εκτιμά ως μια διαφορετική μορφή τέχνης.


Πέραν από τις αερογραφίες όμως, ο Χρήστος Κακουλλή καταπιάνεται και με άλλες τεχνικές. Το spray paint art και το μολύβι σε καμβά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και τη ξυλογλυπτική στο δρόμο μπροστά από τη γκαλερί. «Στη γκαλερί μου κάποιος θα βρει πίνακες σε ξύλο, σε καμβά, χαρακτική στο γυαλί, αγιογραφίες, καθώς και αερογραφίες σε κομμάτια αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας».

 



Μολύβι σε καμβά

 

Θεωρείς ότι η αερογραφία είναι ένα trend της εποχής, ρωτώ. «Δεν θεωρώ ότι η αερογραφία είναι trend, απλώς ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να την εκτιμά ως μια διαφορετική μορφή τέχνης. Μάλιστα, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του αερογράφου είναι ότι μπορείς να κάνεις αερογραφία παντού, σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Όπως συνηθίζω να λέω, ότι αγγίζεται, βάφεται».

 



Μια από τις αερογραφίες του Χρήστου

 

Και γιατί στη Λαϊκή Γειτονιά και όχι κάπου αλλού, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς. «Ο λόγος που αποφάσισα να ανοίξω γκαλερί στη Λαϊκή Γειτονιά έχει να κάνει και με το ότι η εδώ περιοχή, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα μαγαζιά που είναι το ένα κοντά στο άλλο, θυμίζει λίγο ελληνικό νησί, οι άνθρωποι εδώ είναι απλοί, ενώ καθημερινά περνάνε -εκτός από τους Κύπριους που έρχονται συνήθως τα απογεύματα- και πάρα πολλοί τουρίστες, οι οποίοι ως επί το πλείστον αγοράζουν κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα, κυρίως λευκαρίτικα, κοσμήματα, σουβενίρ, λουκούμια, αλλά και είδη ρουχισμού».


Για να έρθει νέο αίμα στη Λαϊκή Γειτονιά, πρέπει απαραίτητα ο Δήμος να χαμηλώσει τα ενοίκια στα μαγαζιά που είναι ιδιοκτησία του Δήμου και αυτή τη στιγμή είναι κλειστά και αναξιοποίητα.


«Θεωρείς ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι στην περιοχή για να αναπτυχθεί και δεν γίνεται;», είναι η επόμενη ερώτηση που πέφτει αυτόματα χωρίς πολλή σκέψη. «Στην περιοχή μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Καταρχήν, υπάρχουν τόσοι νεαροί καλλιτέχνες στην Κύπρο. Για να έρθει όμως νέο αίμα στη Λαϊκή Γειτονιά, πρέπει απαραίτητα ο Δήμος να χαμηλώσει τα ενοίκια στα μαγαζιά που είναι ιδιοκτησία του και αυτή τη στιγμή είναι κλειστά και αναξιοποίητα…».

 



 

Παρόλο που ο Χρίστος είναι αρκετά νεαρός σε ηλικία, εντούτοις κάνει πολύ καλή δουλειά, η οποία εξελίσσεται συνεχώς. Αν δεις παλιά του έργα και τα συγκρίνεις με κάποια πρόσφατα, η διαφορά είναι ευδιάκριτη. Εξάλλου, η σχέση του με την τέχνη και το χρώμα ξεκινάει από τα 14 του, τότε που έκανε graffiti σε τοίχους της Λευκωσίας με την υπογραφή CRS την οποία χρησιμοποιεί ως σήμερα στις δημιουργίες του.

«Θεωρείς τον εαυτό σου καλλιτέχνη;».

«Χρειάζεται να καλύψω πολύ δρόμο ακόμα και να έχω μεγάλη συγκέντρωση στο στόχο μου για να μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου καλλιτέχνη».

 

Gallery 37

Αριστοκύπρου 37, Λαϊκή Γειτονιά, παλιά Λευκωσία.

Πληρ. 94002929, crs-airbrush@hotmail.com

Facebook www.facebook.com/37Gallery


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ