Απολογείται ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Article featured image
Article featured image

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή στην Εγνατία, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

 

Ο 39χρονος οδηγός ισχυρίζεται πως δεν έπιασαν τα φρένα της νταλίκας με αποτέλεσμα να πέσει σε σταματημένα αυτοκίνητα. Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιεί και ο συνοδηγός του.

Το ισχυρισμό του φέρεται να αντικρούει ο εμπειρογνώμονας που ερευνά την υπόθεση, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα με τα φρένα να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23χλμ. από το σημείο της φονικής καραμπόλας. Αν αυτό συνέβαινε, το φορτηγό -πάντα κατά τον πραγματογνώμονα- θα έπρεπε να είχε εκτραπεί της πορείας του νωρίτερα από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στα οποία προσέκρουσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, ο 22χρονος τραυματίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίσει σε άλλο νοσοκομείο το κάταγμα στο χέρι του. Βελτίωση παρουσιάζει αντίστοιχα και η κατάσταση του 64χρονου, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. Αντίθετα σοβαρή εξακολουθεί να είναιη κατάσταση της υγείας της 18χρονης που διασωληνώθηκε μετά τη διακομιδή της από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ