Η Μπρίτανι προγραμμάτισε τον θάνατό της για την 1η Νοεμβρίου

Article featured image
Article featured image

Η ιστορία της 29χρονης Μπρίτανι Μέιναρτ, η οποία διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη.

 

Διαγνώστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και υπερασπίζεται πλέον το δικαίωμά της να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

Η Μπρίτανι λίγο μετά το γάμο της και ενώ έκανε διακοπές με το σύζυγό της πληροφορήθηκε ότι πάσχει από την ασθένεια μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε λόγω των πολύ ισχυρών πονοκεφάλων που είχε. Οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής εξηγώντας της μάλιστα ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος.Τότε, η 29χρονη πήρε την απόφαση να βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της.

Όμως στην Καλιφόρνια η ευθανασία δεν επιτρέπεται και έτσι αναγκάστηκε να μεταφέρει τα δικαιώματα της στο Όρεγκον -όπου η διαδικασία είναι επιτρεπτή- προκειμένου να κάνει πράξη την επιθυμία της.

Η Μπρίτανι έχει αναρτήσει και video στο οποίο εξηγεί το γιατί θέλει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Όπως λέει, έχει μια συνταγή στο πορτοφόλι της που γράφτηκε από έναν γιατρό στο Όρεγκον. Και σε τρεις εβδομάδες, σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να πεθάνει.

 Επέλεξε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, στην κρεβατοκάμαρα της, στο Portland, με την οικογένεια της να την περιβάλει. Τη μητέρα, τον πατριό της, το σύζυγό της και τον καλύτερο φίλο της που είναι γιατρός. Θέλει να περιμένει ως τότε για να γιορτάσει στις 30 Οκτωβρίου τα γενέθλια του συζύγου της.

  

Θα της είναι δύσκολο γιατί όσο περνάνε οι ημέρες ο πόνος είναι περισσότερος, όπως και οι επιληπτικές κρίσεις.

«Το φάρμακο το έχω εδώ και εβδομάδες. Δεν είμαι αυτόχειρας, δεν θέλω να πεθάνω. Αν ήθελα θα το είχα πάρει εδώ και πολύ καιρό… όμως θα πεθάνω και θέλω να γίνει με τους δικούς μου όρους», δηλώνει σε συνέντευξη της στο CNN.

 


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ