Μήπως να φορούσαμε κι εμείς το ίδιο μπλουζάκι κάθε μέρα;

Article featured image
Article featured image

Άλλο και τούτο πάλι. Ο Zuckerberg φοράει, λέει, το ίδιο γκρίζο t-shirt κάθε μέρα για να μην σπαταλάει χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που είναι ανόητα ή επιπόλαια. «Θέλω να κάνω τη ζωή μου πολύ απλή, ώστε να μην χρειάζεται να παίρνω αποφάσεις για κάτι άλλο εκτός από αυτό που υπηρετώ».

 

Δηλαδή, για να καταλάβω, φοράει κάθε μέρα το ίδιο μπλουζάκι, τρώει βρώμη με γάλα και αποξηραμένα φρούτα κάθε μέρα, πίνει green tea κάθε μέρα στις 11.00, τρώει σάντουιτς με καπνιστό σολομό και κρεμώδες τυρί για μεσημέρι κάθε μέρα και ακόμα δεν έχει βαρεθεί την ζωή του; Ή τουλάχιστον, δεν έχει πάθει δυσανεξία σε όλα αυτά που τρώει;

«Βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να ξυπνάω κάθε μέρα και να πρέπει να ασχοληθώ με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Και νιώθω ότι δεν θα κάνω σωστά τη δουλειά μου αν δώσω την ενέργεια μου σε πράγματα που είναι ανόητα ή επιπόλαια».

Μήπως να φορούσαμε κι εμείς το ίδιο μπλουζάκι κάθε μέρα; Εξάλλου, ο δισεκατομμυριούχος CEO του Facebook δεν είναι ο μόνος ισχυρός επιχειρηματίας που έχει υιοθετήσει αυτό τον απλό τρόπο ζωής. Και ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έχουν την ίδια θεωρία.

 



Σύμφωνα με τη βιογραφία του Walter Isaacson, ο Steve Jobs, προσπάθησε να πείσει τους ίδιους τους υπαλλήλους του να φορούν μια εταιρική φόρμα, σχεδιασμένη από τον Issey Miyake.

Η πρόταση του Jobs απορρίφθηκε φυσικά, ωστόσο ο ιδρυτής της Apple, ζήτησε από τον Miyake να δημιουργήσει τα δικά του 100 μαύρα T-shirt με κλειστό λαιμό που θα φορούσε καθημερινά μέχρι το τέλος της ζωής του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ