Οι πλούσιοι να μείνουν εκτός πολιτικής [λέει ο πιο φτωχός Πρόεδρος στον κόσμο]

Article featured image
Article featured image

«Οι φιλοχρήματοι και οι πλούσιοι θα πρέπει να πεταχτούν εκτός πολιτικής», δήλωσε πρόσφατα στο ισπανόφωνο CNN ο Χοσέ Μουχίκα, γνωστός και ως ο φτωχότερος πρόεδρος του πλανήτη. 

Υπενθυμίζεται πως ο αγρότης και πρώην αντάρτης ζει σε ένα μικρό σπιτάκι και η μόνη του ιδιοκτησία είναι ένας παλιός σκαραβαίος. Δεν έχει κάρτες, ούτε δάνεια και χρέη. Απέκτησε τον τίτλο του «πιο Φτωχού Προέδρου στον κόσμο», όταν αποκαλύφθηκε πως δίνει το 90% του μισθού του -που είναι 12.000 δολάρια-  στο κράτος για την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας.

«Έχουμε δημιουργήσει αυτό που αποκαλείται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπου η πλειοψηφία θα πρέπει να είναι αυτή που αποφασίζει. Αυτό σημαίνει πως οι πολιτικοί, μεταξύ αυτών και οι πρόεδροι των χωρών, θα πρέπει να ζουν όπως η πλειονότητα και όχι όπως οι λίγοι», αναφέρει στη συνέντευξη.

«Δεν έχω κάτι εναντίον των φιλοχρήματων και των πλουσίων. Όμως θα πρέπει να βγουν εκτός πολιτικής. Αποτελούν κίνδυνο για την πολιτική. Η πολιτική πρέπει να δουλεύει για την ευτυχία όλων. Αν θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία υποτίθεται πως θα πρέπει να κυβερνά, τότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτή την προοπτική, στην πλειονότητα και όχι στη μειονότητα των πολιτών». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ