«Μύθος» και «Fix» γίνονται ένα

Article featured image
Article featured image

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις των δυο μεγάλων εταιρειών στην εγχώρια αγορά της μπύρας  «Μύθος Ζυθοποιία» του ομίλου Carlsberg και της «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» η οποία και παράγει τη μπίρα «FIX», οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να γίνουν μια.

 

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών πρόκειται για το μεγαλύτερο deal των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, αφού θα οδηγήσει σε μια ισχυρή εταιρεία που θα έχει στην εγχώρια αγορά μπύρας μερίδιο περίπου 29%.

Στο νέο σχήμα η Carlsberg θα κατέχει το 51%, ενώ το υπόλοιπο 49% παραμένει στους σημερινούς ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

 «Ο συνδυασμός του ισχυρού τοπικού σήματος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, της ΦΙΞ, και του επίσης πολύ ισχυρού σήματος της Carlsberg, που είναι η μπύρα Μύθος, καθώς και το υψηλής ποιότητας διεθνές χαρτοφυλάκιο θα δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία έναν πολύ ελκυστικό συνεργάτη για τους Έλληνες λιανεμπόρους και χονδρεμπόρους. Επιπλέον, η συγχώνευση των εταιρειών θα δημιουργήσει συνέργειες στους τομείς των προμηθειών, της παραγωγής και της διανομής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συγχώνευση τελεί βεβαίως υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το τίμημα της συμφωνίας όπως και άλλα στοιχεία της συγχώνευσης αναμένεται να γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν αργότερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία Α.Καραφυλλίδης και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Ι.Χήτος.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ