Ναζί VS ναζί [πώς οπαδοί του Χίτλερ μάζεψαν λεφτά κατά του νεοναζισμού]

Article featured image
Article featured image

Περίπου 200-250 μέλη του γερμανικού ακροδεξιού κινήματος παρέλασαν το περασμένο Σάββατο, όπως κάνουν τα τελευταία 25 χρόνια, στη γερμανική κωμόπολη Wunsiedel, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του μισητού διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς, Ρούντολφ Χες.

 

Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι του Wunsiedel παρέμεναν στα σπίτια τους τέτοια μέρα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν φασαρίες και ταραχές και η όλη νεοναζιστική φιέστα να τελειώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Φέτος όμως, αποφάσισαν να αντισταθούν και μάλιστα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Η οργάνωση «Exit-Deutschland», ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που βοηθά ανθρώπους του περιθωρίου ή ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο να αναπτύξουν νέες προοπτικές εκτός ακροδεξιού περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους κατοίκους της κωμόπολης οργάνωσαν μία καλοσχεδιασμένη φάρσα.

 

Φυλλάδια και αφίσες που καλούσαν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους να συμμετέχουν στην παρέλαση τυπώθηκαν και μοιράστηκαν σε ολόκληρη την πόλη, καθώς για κάθε 10 μέτρα που θα διένυε ο κάθε συμμετέχων, θα δίνονταν 10 ευρώ για την εκστρατεία της «Exit-Deutschland» κατά του νεοναζισμού. Ετσι, οι περίπου 200-250 νεοναζί που παρέλασαν μαζί με χιλιάδες κατοίκους συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 10.000 ευρώ.

Τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα ήταν αυτοί που δώριζαν τα ποσά, σύμφωνα με τη New York Daily News, ενώ οι κάτοικοι μοίραζαν και μπανάνες στους νεοναζί, προκειμένου να τους δώσουν δύναμη για να διανύσουν όσα περισσότερα μέτρα μπορούσαν.

Το βίντεο από την παρέλαση-φιάσκο για τους νεοναζί ανέβηκε στο διαδίκτυο από την οργάνωγη με τον τίτλο «Rechts gegen Rechts» που σημαίνει «Ακροδεξιοί εναντίον Ακροδεξιών».

 



 

Οπως γράφει η αμερικάνικη εφημερίδα, οι οπαδοί του Χίτλερ, μόλις εισήλθαν στην πόλη διαπίστωσαν ότι έκαναν παρέλαση κατά των εαυτών τους. «Για κάθε βήμα που έκαναν οι νεοναζί, χωρίς να το θέλουν, χρηματοδοτούσαν όλο και περισσότερο το κίνημα απομάκρυνσης από τον εξτρεμισμό» ανέφερε η οργάνωση η οποία προς το παρόν δεν έχει κάνει γνωστό αν θα συμμετέχει και τον επόμενο χρόνο στην παρέλαση.

 

 

 

 

 

 

 


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ