Νησί made in china [έχει αεροδρόμιο και λιμάνι]

Article featured image
Article featured image

Η Κίνα, κατασκεύασε μέσα σε τρεις μήνες, ένα νησί που βρίσκεται κυριολεχτικά στη μέση του πουθενά. Το νησί, έχει τόσο αεροδρόμιο, όσο και λιμάνι.

 

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες,  φαίνεται πως από τη στιγμή της ανακατάληψης των νήσων Σπράτλεϊ τον Αύγουστο, οι εργαζόμενοι έχουν επεκτείνει το νησί αρκετά.

Τόσο ο διάδρομος προσγείωσης, όσο και το λιμάνι στα ανατολικά του υφάλου είναι ορατά από τις δορυφορικές φωτογραφίες.

 Το λιμάνι φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο που θα μπορούν να το προσεγγίζουν τόσο δεξαμενόπλοια, όσο και πολεμικά πλοία.

Το νησί όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχει μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 200 με 300 μέτρα και έχει κατασκευαστεί πάνω σε ύφαλο που προηγουμένως βρισκόταν ολόκληρος κάτω από το νερό.

Ο ύφαλος πάνω στον οποίο έχτισε το νησί η Κίνα αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους που ήταν επί χρόνια στο επίκεντρο εδαφικών διαφορών, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία, αλλά στα νησιά του οποίου φιλοξενείται στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκει στην Κίνα.

Οι φόβοι ότι οι Κίνα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αρχιπέλαγος για την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων άρχισαν να φουντώνουν από τον Αύγουστο όταν άρχισε την ανάκτηση των εγκαταλελειμμένων νησιών του Αρχιπελάγους.

Ο συνταγματάρχης της κινεζικής αεροπορίας Τζιν Τζιχρούι δεν επιβεβαίωσε τα σχέδια για την κατασκευή ενός αεροδρομίου επί του υφάλου, αλλά είπε ότι η Κίνα χρειάζεται να κατασκευάσει εγκαταστάσεις στην περιοχή για στρατηγικούς λόγους. «Πρέπει να βγούμε έξω, να συμβάλουμε στην περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη», είπε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ