«Ο Αναστασιάδης είναι ένας αλκοολικός που όταν δεν πίνει ουίσκι θυμώνει»

Article featured image
Article featured image

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Προεδρικού, ο Νίκος Αναστασιάδης θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ.

 

Για την τουρκική Χουριέτ όμως, ο πραγματικός χρόνος της επέμβασης θα καθοριστεί από το πόσο νωρίς θα έχει «καθαρίσει» ο οργανισμός του κ. Αναστασιάδη από το ποτό και αφού πρώτα θα έχει ακολουθήσει πιστά το διαιτολόγιο και τις εντολές των ιατρών.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Γιουσούφ Κανλί γράφει πως κατά καιρούς έχει «βομβαρδιστεί» από μέιλ αναγνωστών του (κυρίως Ελληνοκυπρίων) που του γράφουν ότι το να γράφει για το πρόβλημα αλκοολισμού του Αναστασιάδη, είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κι εκείνος διερωτάται: «είναι;». Και απαντάει στο ρητορικό ερώτημα: «Εάν η φυσική και πνευματική κατάσταση του Αναστασιάδη είναι σημαντική, μπορεί κανείς να πει πως είναι ιδιωτική του υπόθεση; Αντίθετα, όσοι παρακολουθούν τις συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να γνωρίζουν πως τους τελευταίους δύο μήνες συνέβησαν δύο ''ατυχίες'' λόγω αυτού του προβλήματος που έχει με το αλκοόλ. Ακόμη και οι φίλοι του μπορούν να πιστοποιήσουν πόσο θυμώνει ότι δεν βρίσκει το αγαπημένο του ουίσκι, στις ώρες της σχόλης.

Επίσης, τώρα, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο, Λίζα Μπάτερχεϊμ, αποφάσισε να δώσει ένα ημίωρο διάλειμμα στις συνομιλίες Ερόγλου-Αναστασιάδη και να προσφέρει ουίσκι στους συμμετέχοντες».

Το άρθρο συνεχίζεται και με άλλες λεπτομέρειες γύρω από τον εθισμό του κ. Αναστασιάδη στο ποτό. «Σε εκείνη τη συνάντηση με τον Ερόγλου, είναι αντιληπτό γιατί η τουρκική πλευρά ζήτησε διακοπή. Η απάντηση είναι ότι ο Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει από το μεσημέρι και στη συνέχεια θυμώνει και αρχίζει να φωνάζει όταν δεν βρίσκει να πιει το αγαπημένο του ουίσκι. Γιατί, άραγε, τον περασμένο Ιούλιο άρχισε να ωρύεται εναντίον της διαπραγματευτικής του ομάδα, αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και στο διάβα του πετούσε καρέκλες; Η τουρκική πλευρά δεν είχε προτείνει κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να τον εκνευρίσει. Το πρόβλημα, λοιπόν, ήταν άλλο και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό του. Κάτι που δεν μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ