Από το Αμστερνταμ μέχρι τη Μογγολία πάνω σε δύο μηχανές

Article featured image
Article featured image

Mε έναν πρωτότυπο και περιπετειώδη τρόπο, ενδυνάμωσαν τη σχέση τους ο Pieter Grimminck και η Mandy Brander από το Αμστερνταμ.

 

Καβάλησαν τις μηχανές τους και ταξίδεψαν σε 16 χώρες, βγάζοντας μοναδικές φωτογραφίες από τους τόπους που επισκέφθηκαν μέσα στο διάστημα τριών μηνών.

Τις εμπειρίες τους μοιράστηκαν στο blog τους WeWantAdventure.com, όπου ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει τις φωτογραφίες που τράβηξαν στο ταξίδι τους.

Αφετηρία του ταξιδιού τους ήταν το Αμστερνταμ τον περασμένο Μάρτιο και τελικός τους προορισμός η Μογγολία.

Η 27χρονη Mandy η οποία είναι φωτογράφος απαθανάτισε τις περιπέτειές τους σε Τουρκία, Αρμενία, Τατζικιστάν, Αζερμπαϊτζάν και αλλού.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι στη Daily Mail, δεν σκοπεύουν να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα τους. Από τον Ιούνιο έχουν εγκατασταθεί στο Νεπάλ και μέσα στην εβδομάδα σκοπεύουν να ξεκινήσουν ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι στην Ινδία.

Η περιπέτεια που ζουν τους τελευταίους έξι μήνες, δεν είναι κάτι απλό για το ζευγάρι που μπορεί να περάσει ημέρες χωρίς να έχει πρόσβαση σε κανονική τουαλέτα ή τρεχούμενο νερό, ή ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα που ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα.

«Στην Αρμενία είχαμε κολλήσει για καιρό εξαιτίας της βαριάς χιονόπτωσης και ευτυχώς μια αξιαγάπητη οικογένεια μας είχε αφήσει να μείνουμε στο σπίτι της για ημέρες. Αισθανθήκαμε τόσο ευπρόσδεκτοι, γιατί ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ φτωχοί, μας φιλοξένησαν σαν να ήμασταν η οικογένειά τους» είπε ο 33χρονος Pieter.

«Είχαμε ήδη διανύσει πολλούς κακοτράχαλους δρόμους, αλλά στο Τατζικιστάν ήταν πολύ δύσκολα. Ούτε ντους, ούτε τουαλέτα για μία εβδομάδα, κοιμόμασταν στα πατώματα των σπιτιών των ανθρώπων ή σε σκηνές, υψηλό υψόμετρο, χιόνι, μόνο σούπα με πατάτα για δείπνο και αυγά το πρωί» θυμάται η 27χρονη Mandy.

Στη Μογγολία ήταν σκληρά, λέει ο Pieter: «Σχεδόν κανένας δρόμος δεν ήταν ασφαλτοστρωμένος, μόνο πολλά μικρά περάσματα γεμάτα άμμο ή δρόμοι στρωμένοι με σανίδια» και θυμάται πως σπάνια κατάφερναν να πιάσουν τα 150 χλμ. σε μια χώρα που στην οποία οδηγούσαν συνήθως με ταχύτητα 20 χλμ. την ώρα.

Κάμπινγκ στο Καζακστάν



Τατζικιστάν



Καζακστάν



Πύλες της Κολάσεως, Τουρκμενιστάν



Στα 4.600 μέτρα υψόμετρο



Θέα προς το Αφγανιστάν



Σιβηρία

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ