«Δεν πληρώνει! Δεν πληρώνει!» τίποτα το Θέατρο Σκάλα

Article featured image
Article featured image

Η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο με την ανατρεπτική σκληρή και συγκλονιστικά επίκαιρη κωμωδία του Ιταλού νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν Πληρώνω!».

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της καριέρας του Ντάριο Φο, μια εξαιρετική κωμωδία, μια ανατρεπτική σάτιρα που προκαλεί μεν άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα διεγείρει το θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. Είναι ένα έργο εντυπωσιακό και αιχμηρό που διακρίνεται για τους ευφυέστατους διαλόγους, την ευρηματικότητα και την επικαιρότητά του, με λαμπρή θητεία στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή.

Η κωμωδία του Ντάριο Φο μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, των εργατών, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλο, οι ήρωες του έργου υψώνουνε το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, αναφέρει για το έργο του ότι «…Μ’ αυτό το έργο, θέλουμε να διηγηθούμε την ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη, σημερινή κοινωνία… Πιστεύοντας πως με το γέλιο και τη σκληρή σάτιρα, πετυχαίνουμε τη μεγαλύτερη έκφραση αμφιβολίας και αμφισβήτησης, γράψαμε μια φάρσα. Αυτό το είδος φάρσας, είναι μια θεατρική φόρμα που επινόησε ο ίδιος ο λαός, για να χτυπήσει ανελέητα, με γλώσσα τσουχτερή, αιώνες τώρα, τα στραβά μάτια της εξουσίας ή τα σάπια προϊόντα της κοινωνίας… Σε τούτη μας τη φάρσα αφήσαμε το παιχνίδι της φαντασίας να φτάσει στο έπακρο. Όταν το γράφαμε στα 1975, οι προβλέψεις μας φαινόντουσαν αερολογίες… Σήμερα η πραγματικότητα όχι μόνο τις επαλήθευσε αλλά και τις ξεπέρασε σ’ένα μεγάλο βαθμό…».

Το έργο σκηνοθετεί ο Ανδρέας Μελέκης, ενώ λαμβάνουν μέρος οι Ανδρέας Μελέκης, Λουκία Μιχάηλ, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Βασίλης Παφίτης, Νιόβη Σπυριδάκη και Φοίβος Γεωργιάδης.

Η παράσταση θα κάνει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 20.30, και θα παρουσιάζεται τακτικά κάθε Σάββατο στις 20.30 και κάθε Κυριακή στις 18.30, στη σκηνή του Παττίχειου Θεάτρου Σκάλα (πρώην Αττικόν).

Πληρ. 24652800/1 – 99490102.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ