Με την Χάρις Αλεξίου… «Τα όνειρα γίνονται πάλι»

Article featured image
Article featured image

Στην ατμοσφαιρική σκηνή του Gazarte  πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά 24ωρα η παρουσίαση του νέου album της Χάρις Αλεξίου «Τα όνειρα γίνονται πάλι» που κυκλοφόρησε από τη Heaven.

 

Μία ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά, γλυκιά και ονειρική, που ξεκίνησε με το νέο τραγούδι που έχει ξεχωρίσει, το «Καίω εσένα», αλλά και όλους τους συντελεστές επί σκηνής: την Χάρις Αλεξίου, το Νίκο Μωραίτη (υπογράφει τους στίχους και την επιμέλεια παραγωγής), τους συνθέτες Rous, Στάθη Δρογώση, Βασίλη Γαβριηλίδη, Ανδριάνα Μπάμπαλη και το διευθυντή παραγωγής Γιώργο Κυβέλο.

Η Χάρις Αλεξίου περιέγραψε πώς μπήκε σε αυτήν τη νέα παρέα και πώς ξεκίνησε η ιστορία: με το Νίκο Μωραίτη και τα τραγούδια του Στάθη Δρογώση «το πρώτο χτύπημα στην καρδιά μου», την άφιξη του Rous και του «Ένα φιλί», του Βασίλη Γαβριηλίδη και στο τέλος, της Ανδριάνας Μπάμπαλη.

Μίλησε για την περίοδο της ηχογράφησης της φωνής της στο studio στην Πάρο και την παράλληλη δουλειά που γινόταν στα studio στην Αθήνα. «Δεν είναι εύκολο να δοκιμάζεσαι ακόμα μετά από 45 χρόνια καριέρας, φαίνεται όμως ότι υπάρχει κάτι πολύ δυνατό μέσα μου που δεν μ’ αφήνει ήσυχη και μου λέει να προσπαθήσω κι άλλο» διευκρίνισε.

Ο Γιώργος Κυβέλλος επεσήμανε το συμβολισμό του τίτλου «Τα όνειρα γίνονται πάλι», ένα μήνυμα για τον χώρο της δισκογραφίας και της κοινωνίας γενικότερα, ενώ ο Νίκος Μωραίτης, που εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν προσωπικό του όραμα το πώς θα ήθελε να δει την Χάρις Αλεξίου το 2014, παρατήρησε ότι εντελώς αυθόρμητα και χωρίς κανένα σχέδιο φαίνεται σα να συνδιαλέγονται και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο ο κάθε συνθέτης που συμμετέχει με τον δικό του τρόπο και ύφος.

 



«Ένα μεγάλο όνειρο ζωής και στόχος» πραγματοποιήθηκε για το Βασίλη Γαβριηλίδη, αλλά και για το Στάθη Δρογώση που, όπως είπε, «άκουγα τη Χαρούλα μαζί με τη μητέρα μου και τώρα μας ακούει εδώ η γυναίκα με την κόρη μου».

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη  δήλωσε πόσο συγκινητικό είναι να ακούγεται τραγούδι της με τη φωνή της Χαρούλας, μιας ερμηνεύτριας που «εννοεί την κάθε λέξη που τραγουδάει και αυτό είναι μοναδικό», ενώ ο Rous, «ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μου έχουν συμβεί και πάνω από όλα για την ευκαιρία που μπορεί να δώσει ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς της».

Στη συνέχεια η Χάρις Αλεξίου πλαισιωμένη από τους συνθέτες Rous (κιθάρα), Στάθη Δρογώση (πιάνο), Ανδριάνα Μπάμπαλη (γιουκαλίλι) μας παρουσίασαν live κάποια από τα τραγούδια του album, με την ειδική συμμετοχή του Σωτήρη Λεμονίδη στο πιάνο και του Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι και η βραδιά έκλεισε με «Ένα φιλί».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ