Ίσως και να μη μπορούν οι «Μπορούμε»

Article featured image
Article featured image

Νερό στο κρασί τους φαίνεται πως βάζουν οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας που αυτή τη στιγμή αποτελούν στις δημοσκοπήσεις το πρώτο κόμμα με 28%.



Το «Podemos» που σημαίνει «Μπορούμε» είχε προσκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αγορές και τον επιχειρηματικό κόσμο με τις εξαγγελίες για μονομερή διαγραφή του χρέους και κρατικοποίηση των τραπεζών.

Τώρα, ο 38χρονος ηγέτης του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας δείχνει να βλέπει τα δεδομένα πιο ρεαλιστικά, αφού στο μανιφέστο 79 θέσεων που έδωσε το κόμμα στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, πολλές από τις ακραίες θέσεις έχουν αποσιωπηθεί.

Το Podemos δεν κάνει πλέον λόγο για μονομερή διαγραφή αλλά για αναδιάρθρωση του ισπανικού χρέους που ξεπερνά το 1 τρις ευρώ, σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές. Ταυτόχρονα παραπέμπει στις καλένδες τις εθνικοποιήσεις τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων, εγκαταλείποντας και το αίτημα μείωσης του βασικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 60 χρόνια.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι η σωστή στιγμή να ανοίξουμε όλο το φάσμα των διεκδικήσεών μας αντί να προτείνουμε πράγματα που μπορούν να γίνουν αμέσως», τόνισε ο Ιγκλέσιας, προσθέτοντας ότι η χώρα «διέρχεται τόσο σοβαρή και δύσκολη κρίση, ώστε απαιτείται μεγάλη δόση πραγματισμού».

Οι «Ποδεμίστας» διατηρούν τις «συγκρουσιακές» κόκκινες τους γραμμές σε σειρά άλλων θεμάτων.

Οι κόκκινες γραμμές τους μας αφορούν και εμάς άμεσα. Διαβάστε τις ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ