«Όχι στην ταινία που θα προκαλέσει πόλεμο»

Article featured image
Article featured image

Να σταματήσει άμεσα η προβολή της ταινίας που προβάλει την τρομοκρατία ζητά με επιστολή της η ομάδα που φέρεται πως είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επίθεση στο δίκτυο της Sony Pictures Entertainment.



Ο λόγος για την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «The Interview», μία κωμωδία στην οποία εκτυλίσσεται ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η ομάδα ζητά από τη Sony να «σταματήσει άμεσα την προβολή της ταινίας που προβάλει την τρομοκρατία, η οποία μπορεί να κλυδωνίσει την ειρήνη και να προκαλέσει πόλεμο».

Την επιστολή υπογράφει η ομάδα GOP, ή αλλιώς Guardians of Peace (Φρουροί της Ειρήνης). Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταγγείλει την ταινία και την έχει χαρακτηρίσει ως «απροκάλυπτο χορηγό της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου», σε επιστολή που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

Ερευνητές προσκείμενοι στην υπόθεση δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο, ωστόσο αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ διέψευσε ότι η χώρα του εμπλέκεται στην επίθεση. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ