Οι χειρότερες διαφημίσεις της χρονιάς

Article featured image
Article featured image

Η διαφήμιση έχει εξελιχθεί σε πραγματική τέχνη και τα επιτυχημένα σποτ γίνονται ακόμη και ατάκες που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Αυτό βέβαια ισχύει όταν οι διαφημιστές έχουν έμπνευση. Γιατί υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που ούτε οι ίδιοι δεν θα άντεχαν να δουν τη δημιουργία τους.

 

Τέτοιες περιπτώσεις είναι και οι παρακάτω, που σύμφωνα με το Business Insider αποτελούν τις δέκα χειρότερες διαφημίσεις για τη χρονιά που φεύγει.

Paddy Power -Τα λεφτά σας πίσω αν... περπατήσει (τη γλιτώσει)

Το βρετανικό στοιχηματικό γραφείο το παράκανε το Μάρτιο με αυτή την καταχώρηση σε εφημερίδες, στην οποία προσέφερε επιστροφή στους πελάτες αν ο Παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους αθωώνονταν για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Πάνω από 5.500 παράπονα έγιναν για αυτή τη διαφήμιση, που αποσύρθηκε γρήγορα ως κακόγουστη, από την Αρχή Διαφήμισης στη Βρετανία.

East Hills -Η διαφήμιση που πήρε τα... αφτιά των καταναλωτών

Feed A Child

Τηλεοπτικό σποτ φιλανθρωπικού οργανισμού στη Νότια Αφρική, ο οποίος απολογήθηκε αργότερα στους τηλεθεατές που διαμαρτυρήθηκαν γιατί η διαφήμιση δείχνει μία πλούσια λευκή γυναίκα να ταΐζει ένα φτωχό μαύρο αγόρι σαν να ήταν σκύλος. 

Ουγγρική αστυνομία -Μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, μπορείς να κάνεις κάτι ενάντια σε αυτό

Το βίντεο κυκλοφόρησε στην Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες, προκαλώντας σάλο, καθώς ουσιαστικά προβάλει το βιασμό σαν ευθύνη του θύματος.

Nippon Airways -Ας αλλάξουμε την εικόνα της Ιαπωνίας

Η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να απολογηθεί και να αλλάξει το σποτ, που αναπαρήγαγε στερεότυπα με έναν προσβλητικό τρόπο.

Hooters

Ισως η πιο ανόητη διαφήμιση που δημιουργήθηκε ποτέ για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου

Dove

Προκάλεσε αντιδράσεις για τον τρόπο που παρουσιάζει τις γυναίκες

VIP

Ηταν η πρώτη φορά που κάποιος θα εμφανιζόταν να καπνίζει στις τηλεοπτικές οθόνες στη Βρετανία από τη δεκαετία του '60, έπειτα από αλλαγές στους κανονισμούς σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά το σποτ δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών.

FairLife Milk

Η καμπάνια με τα pin up girls δεν φάνηκε ιδιαίτερα λογική στον κόσμο.

Thorne Travel

Τα περίεργα ρούχα και το σάουντρακ σε αυτό το σποτ κάθε άλλο παρά ενθουσίασαν το κοινό όταν είδε τη διαφήμιση αυτού του σκοτσέζικου ταξιδιωτικού γραφείου.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ